Profacility - Workplace : Design, Build & Operate
Workplace Projects > Offices
| FR | NL
image (0)
image (1)
image (2)
image (3)
image (4)
image (5)
image (6)

PHILIPS LIGHTING - OLED


Een nieuw licht op de werkplek

LED-verlichting kent de laatste jaren een opmerkelijke doorbraak. Bij lichtspecialisten als Philips Lighting wordt al druk werk gemaakt van de volgende technologie: OLED, wat staat voor een organische licht emitterende diode. OLED is een grote-vlakkenstraler in tegenstelling tot de LED die een felle puntbron is. In het Duitse Aken, op de site ‘Rothe Erde’, heeft Procos group voor de Philips OLED Business Unit een nieuwe werkomgeving gecreëerd.

De opdracht van Procos group kaderde in de renovatie van een verouderd kantoorgebouw op de site. De oorspronkelijke werkomgeving van de business unit bestond hoofdzakelijk uit verouderde individuele kantoren of groepskantoren. De business unit hield aanvankelijk vast aan deze traditionele werkomgeving. “Werkplekken in open space werden zeer sceptisch onthaald” lichten Nele Vangeneugden en Jos Duchamps toe. “We kozen daarom voor een half open concept als aanvaardbaar compromis met scheidingswanden zonder deuren". De gebruikers hadden behoefte aan veel whiteboards. Zij werden in de scheidingswanden geïntegreerd door het gebruik van beschrijfbaar glas. Dit zorgt ook voor een extra dynamiek tijdens vergaderingen en overlegmomenten.

In een volume werden kleine ruimtes, vergelijkbaar met treincoupés ondergebracht. Hierin kan men vergaderen of geconcentreerd werken. Het volume heeft een speelse uitsnijding als toegang, geïnspireerd op de vorm van een OLED-lichtplaatje. De kleine ruimtes hebben een donkere binnenafwerking om de OLED verlichting nog meer te benadrukken.
De coffee corners werden multifunctioneel ontworpen, zodat ze ook dienst doen voor overleg en vergaderen. In die geest zijn ook hier de wanden uitgevoerd in een beschrijfbaar materiaal. Bij de kleurkeuze voor de afwerking van de nieuwe werkomgeving werden een aantal kleurthema’s voorgesteld waaruit de klant een keuze kon maken.

De belangrijkste drijfveren van het nieuwe werkplekconcept zijn het stimuleren van samenwerking en overleg door een dynamische werkomgeving te creëren. Bovendien zal deze nieuwe omgeving de processen meer ondersteunen. Het resultaat is een representatieve werkomgeving op maat van de eigen business met een integratie van de OLED technologie.

Eduard Coddé

Photos : Toon Grobet

 Last update: 16/10/2017 10:00:38