FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News
Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier
Bibliotheek | Focus
Slideshow Image 1
Het nieuwe normaal: what’s in a name? 
Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangen

Klaar voor warm weer?

Hoe de zomer er zal uitzien kunnen wij niet voorspellen. Maar wanneer de zon er voluit voor gaat en de temperaturen de pan uitswingen, kan men als Facility Manager maar beter voorbereid zijn.Aandacht voor gezondheid en well-being op het werk houdt ook in dat we uitdroging bij de werknemers moeten voorkomen en/of tijdig herkennen. Er is sprake van uitdroging wanneer ...
| 15/06/2022 - Catering

Compass Group Belgium biedt via Dripl duurzaam frisdrankalternatief

Het beursgenoteerde cateringbedrijf Compass Group Belgium en de Gents-Brusselse start-up Dripl slaan de handen in elkaar om de strijd tegen wegwerpverpakkingen op te voeren. Compass Group, de Belgische poot van het grootste foodservicebedrijf ter wereld, zal verpakkingsvrije Dripl-drankautomaten installeren bij zijn klanten. Dankzij enkele eerste toestellen wisten de twee bedrijven samen al ruim 30.000 verpakkingen te vermijden. Voor Dripl ...
| 14/06/2022 - Catering

Sodexo wordt nieuwe cateringpartner bij de Belgische spoorwegen

Sodexo verzorgt in de komende vier jaar de catering voor de medewerkers van HR Rail, NMBS en Infrabel, samen goed voor zo’n 30.000 medewerkers en zo een van de grootste werkgevers van België. De cateraar zal 13 restaurants en 3 sandwichbars uitbaten die geografisch verspreid liggen over heel het land (o.a. Oostende, Antwerpen, Vorst, Namen, Luik). Naast het Bistro-concept ...
| 06/05/2022 - Catering

Onbemande Shop&Go winkelpunten in bedrijven

De laatste maanden komen steeds meer nieuwe initiatieven aan de oppervlakte die een antwoord willen bieden op de bedrijfscateringbehoeften in het post-Corona tijdperk. ‘Inspelen op het hybride werken’ klinkt wel vaker als argumentatie. Supermarktketen Delhaize en Selecta kondigden nu aan de volgende twee jaar 100-tal onbemande Shop&Go winkelpunten te zullen openen in bedrijven of organisaties, uitsluitend gericht op medewerkers ...
| 03/03/2022 - Catering

Cafetariaplan onvoldoende benut

De war for talent is er tijdens de gezondheidscrisis niet minder op geworden. De wapens die ondernemingen kunnen opnemen om zich als aantrekkelijke werkgever in de strijd te gooien zijn zeer uiteenlopend: een motiverende werkomgeving bieden, flexibel organiseren van de werktijd,… gepersonaliseerde en flexibele verloning, met bovenaan het cafetariaplan. Vooral dat laatste gegeven wordt nog te weinig benut, aldus ...
| 21/02/2022 - Catering

Food Retailers en Facility Management

Een ongewone combinatie? Op het eerste gezicht wel, maar als de voorspellingen van de Gondola Academy uitkomen, dan liggen een aantal kruispunten zeer dichtbij. De Gondola Academy is de onderzoek- en studietak van Gondola, al decennialang het b2b vakblad voor de retail sector, in het bijzonder de food retail. Uit de gepubliceerde voorspellingen halen we er enkele die niet ...
| 13/01/2022 - Catering

Nederland weert wegwerpbekers op kantoor

Europa legde een verbod op voor de verkoop van plastic bestek en bordjes, plastic wattenstaafjes, plastic rietjes en roerstaafjes, plastic voedsel- en drankcontainers gemaakt van EPS, wat per 3 juli 2021 in gans de Europese Unie van kracht werd. Algemeen gaat het om zogeheten ‘single use plastics’ (SUP), die vaak in het water terecht komen en verantwoordelijk zijn voor ...
| 24/11/2021 - Catering

Anders eten ...

De gezondheidscrisis heeft ontegensprekelijk een enorme impact gehad op de sector van de foodservice sector. Binnen die sector is bedrijfscatering slechts één facet van het grote geheel. Waar na de zomervakantie gehoopt werd op een terugkeer naar een meer ontspannen, ‘normale’ situatie, blijkt dat nu al te optimistisch. De ‘Foodservice Alliance’ is een professionele organisatie die de food sector ...
| 16/11/2021 - Catering

Beweging in de cateringmarkt

Het verplichte thuiswerken en daaruit voortvloeiende onvermijdelijke sluiting van de bedrijfscatering, laat zich nu voelen. Nieuwe spelers en formules duiken op in de cateringmarkt. Eerde al kondigden Albert Heijn en Select aan de handen in elkaar te slaan voor het onbemande concept ‘Albert Heijn to go’, dat gevarieerd en gezond eten op de werkvloer wil aanbieden. Nu laat Delhaize ...
| 23/09/2021 - Catering

Vijfjarig contract Sodexo voor facility management nieuwe hoofdzetel Beobank

Beobank tekent een vijfjarig contract met Sodexo voor het facility management in Beobank House, de gloednieuwe hoofdzetel van de bank in de Noordwijk in Brussel, waar meer dan 600 mensen werken. In de nieuwe hoofdzetel staan een twintigtal Sodexo-medewerkers in voor de receptie, het Bistro-restaurant, de Barista-bar, het beheer van de technische installaties, security en schoonmaak. Zo stapt de ...
| 14/09/2021 - Catering