FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Iron Mountain heeft Recall overgenomen

Iron Mountain heeft Recall overgenomenBegin mei kondigde Iron Mountain Incorporated, de wereldwijde leverancier van oplossingen voor informatieopslag en -beheer, de definitieve overname aan van Recall Holdings Limited via een beurstransactie die op meer dan twee miljard dollar geraamd wordt. Met de overname wil Iron Mountain zijn internationale aanwezigheid en capaciteit versterken, vlotter actief zijn op nieuwe markten en zijn dienstverlening aanzienlijk verbeteren.
Door de toegenomen veiligheidsrisico's en de noodzaak om data om te zetten in commerciële waarde, is het beheer van de informatie en bezittingen een prioriteit geworden. "Met deze overname onderstrepen we onze visie dat we de belangrijkste bezittingen van onze klanten willen beschermen. Door ons netwerk en dienstenaanbod uit te breiden, kunnen we hen nog beter bedienen in hun behoefte aan informatieopslag en -beheer", aldus William L. Meaney, CEO van Iron Mountain.

Een betere beveiliging
Bovendien moeten de bedrijven kunnen rekenen op een lokale vertrouwenspartner, die hen voldoende beveiligingsgaranties geeft om datgene te beschermen dat voor hen het belangrijkste is, maar die ook de nodige kennis, producten en diensten heeft om die bezittingen zo waardevol mogelijk te maken. "Vertrouwen is een hoeksteen van onze activiteit. Wij willen informatie en bezittingen van strategische waarde beschermen en innoverende producten en diensten ontwikkelen die onze klanten een betere toegang tot en controle over hun informatie en bezittingen bieden, zodat zij er meer waarde mee kunnen genereren", benadrukt William L. Meaney.
Door de overname beschikt Iron Mountain nu over alle wereldwijde activiteiten van Recall, met inbegrip van alle uitrustingen, voertuigen, werknemers en archieven van de klanten. Met uitzondering evenwel van de desinvesteringen op basis van reguleringsovereenkomsten in de Verenigde Staten, Canada en Australië. Ook loopt er nog een reglementair onderzoek voor de overname van de activiteiten van Recall in het Verenigd Koninkrijk.
Raphael Pèrez
13-05-2016