FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Waarom goede luchtkwaliteit tijdens de COVID crisis nog belangrijker is

Waarom goede luchtkwaliteit tijdens de COVID crisis nog belangrijker is

Atmosafe is gespecialiseerd in het meten en verbeteren van de luchtkwaliteit. Ervaring en kennis leren ons dat binnenlucht een breed scala aan verontreinigingen kan bevatten. De luchtkwaliteit binnen is daarom in veel gevallen vaak slechter dan buiten. Aangezien we 85% van onze tijd binnen doorbrengen, kunnen we er maar best voor zorgen dat de lucht die we inademen zo zuiver mogelijk is. Ook de wet erkent het belang van kwalitatieve binnenlucht, dat is verankerd in het KB van 02.05.2019. Die wetgeving verplicht de werkgever de nodige maatregelen te treffen.

De drie belangrijkste symptomen die worden gemeld in meer dan 70% van de gebouwen zijn droge ogen, droge keel en hoofdpijn. Deze klachten kunnen meerdere oorzaken hebben.

De VOC of vluchtige organische componenten zijn hier een voorbeeld van. Tientallen VOC kregen het label ‘hoog-risico’ met zich mee. Ondanks de gekende risico’s wordt het effect van VOC in woon- en werkruimten nog steeds onderschat.

Ook fijnstof is een bekende boosdoener. Fijnstof beïnvloedt het immuunsysteem en vergroot de kans op infecties. Bovendien werden te hoge concentraties fijnstof recent in verband gebracht met een hoger risico op overlijden als je besmet geraakt met COVID-19. Een team van de Harvard University ontdekte dat een toename van slechts 1 μg/m3 in fijnstof PM2.5 gepaard gaat met een toename van 15% in het sterftecijfer van COVID-19. Dit is een belangrijke ontdekking in de strijd tegen deze pandemie.

Vandaag de dag kan het verbeteren van de luchtkwaliteit een extra bescherming zijn voor u en uw collega’s op het werk. Het naleven van de wetgeving uit het KB is dus zeker op dit ogenblik zeer belangrijk.

Heb je vragen in verband met de luchtkwaliteit in je eigen woning of op je werkplek? Contacteer ons dan gerust.
Advertorial News
04-11-2020


 Klik hier voor alle vragen >>