FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Odisee Navorming Facility Management for Professionals

Odisee Navorming Facility Management for Professionals

(foto: <a href='https://nl.123rf.com/profile_solerf'>solerf</a> - 123RF)
(foto: solerf - 123RF)

Donderdag 28 april 2022 vierde de technologiecampus Odisee Gent het 30-jarig bestaan van de bacheloropleiding Facility Management. Naast de Bacheloropleiding Facility Management biedt Odisee ook een Navorming Facility Management for Professionals aan. Deze navorming werd de voorbije maanden herwerkt en aangepast aan nieuwe inzichten en tendensen.

De opleiding Navorming Facility Management for Professionals richt zich tot mensen die al actief zijn in het vakgebied, zowel beginnende Facility Managers die willen kennismaken met een brede waaier aan facilitaire domeinen, als ervaren Facility Managers die willen bijscholen m.b.t. de laatste nieuwe trends.
De cursus bestaat uit drie pijlers:

  1. Management van facilitaire dienstverlening: organisatie van facilitaire diensten, financieel beheer en budgetteren, procurement, recht en aansprakelijkheid, strategisch & verandermanagement, normeringen, enz.
  2. Hospitality en beleving: gastvrijheid, schoonmaakbeheer, nudging & framing, cateringmanagement, milieuwetgeving, duurzaam afvalbeheer, enz.
  3. Duurzaam huisvesten: mobiliteit & fleet, NWOW, duurzaam vastgoed, technologie & innovatie, safety & security, FMIS-systemen, enz.

Het programma is modulair opgebouwd, wat toelaat zowel de volledige opleiding te volgen als een persoonlijke selectie van één of meerdere pijlers in te schrijven.

Praktisch
De navorming gaat van start op donderdag 22 september 2022 op de Technologiecampus in Gent.
De navorming gaat telkens door op donderdag.
Elke pijler wordt opgesplitst in themadagen van telkens 6 lesweken die gedurende een volledige donderdag (van 9 tot 17u) fysiek doorgaan op de Technologiecampus in lesweek 1 en 4 en online doorgaan op donderdagvoormiddag in lesweek 2, 3, 5 en 6 (donderdagvoormiddag van 9u tot 13u. via Teams).
De lessen worden verzorgd door professionals die met beide voeten in het facilitaire werkveld staan.
De navorming is afgerond op donderdag 16 februari 2023.
Wie de volledige opleiding volgt én het getuigschrift van de opleiding Facility management wil behalen, maakt een adviespresentatie die voor een jury moet worden verdedigd.
Wil slechts één of twee pijlers volgt, ontvangt een attest van deelname voor de gevolgde opleidingsdagen.
Alle informatie is terug te vinden op www.odisee.be/fm-professionals

Eduard Codde
14-07-2022