FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » De Belgische winnaars van de MIPIM Awards 2021

De Belgische winnaars van de MIPIM Awards 2021

De bekendmaking van de winnaars van de MIPIM Awards werd zowat het hoogtepunt van de MIPIM September Edition die doorging op 7 en 8 september. Het was een kleine versie van het bekende vastgoedevent, dit in de aanloop naar een nieuwe ‘grote’ editie in 2022. De plechtigheid werd een feest voor onze beide Belgische laureaten die voordien door de jury werden benoemd: de ‘Clinique CHC MontLégia’ in de categorie ‘Best Healthcare Development’ en de onvermijdelijke Gare Maritime Brussels in de categorie ‘Best Refurbished Building’.

Woensdag 8 september werd de ‘Clinique CHC MontLégia’, gebouwd op de site van Patience et Beaujonc aan de westelijke rand van Luik, uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Best Healthcare Development’. Het project is het werk van de gezondheidsgroep CHC Architect: ASSAR ARCHITECTS / ARTAU ARCHITECTURES. Het nieuwe ziekenhuis werd in maart 2020 in dienst genomen en brengt de activiteiten van drie oudere zorginstellingen samen: Saint-Joseph, Espérance et Saint-Vincent.

De ‘Special Jury Award’ ging naar onze Belgische ‘Gare Maritime’, 'de stad waar het nooit regent’, op de Thurn & Taxis site.

Gefeliciteerd vanuit onze redactie!
Eduard Codde
10-09-2021