FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Flexibel verlonen wordt belangrijke troef

Flexibel verlonen wordt belangrijke troef

(foto: <a href='https://nl.123rf.com/profile_rummess'>rummess</a> - 123RF)
(foto: rummess - 123RF)

Volgens 43% van de bedrijven is loon - brutoloon en andere loonelementen - voor medewerkers de grootste motivator om niet van werkgever te veranderen. Zes op de tien ondernemingen geven aan dat ze werknemers zien vertrekken omdat ze niet aan hun looneisen kunnen voldoen. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse werkgeversbevraging door HR-dienstenbedrijf ACERTA bij meer dan 500 ondernemingen. Om tegemoet te komen aan de loonverwachtingen van werknemers in een krappe arbeidsmarkt, wordt flexibele verloning als één van de belangrijkste speerpunten na corona vooruitgeschoven.

Vandaag laat minder dan de helft van de bedrijven (46%) hun medewerkers zelf keuzes maken in het loonpakket. Het betreft zowel grote bedrijven als KMO’s met minstens 5 werknemers. Annelies Baelus, expert verloning Acerta Consult: “In de krappe arbeidsmarkt zal het voor bedrijven ook na de coronacrisis meer dan ooit van belang zijn om werknemers zelf mee te laten beslissen over hoe ze willen verloond worden. Voorlopig biedt nog minder dan de helft van de bedrijven loonkeuzes aan zijn personeel aan. Ik verwacht dat die individuele loonkeuzes straks een hoge vlucht zullen nemen. De keuzes van werknemers zijn uiteraard heel individueel en bijvoorbeeld afhankelijk van de levensfase waarin de werknemer zich bevindt en omstandigheden van het moment. Een voorbeeld: of iemand kinderen heeft of niet, kan het belang van vakantie – hoeveel en wanneer – beïnvloeden. Maar als die kinderen later de deur uit zijn, kunnen de verwachtingen over vakantie weer anders zijn.”

Lange leve de bedrijfswagen
De bedrijfswagen (salariswagen) blijft het meest aangeboden (extralegale) voordeel. Bij 62 % van de bedrijven die loonkeuzes toestaan, staat de salariswagen op het menu. Maar ook de bedrijfsfiets begint zijn plaats op te eisen, die staat met 33 % ondertussen in de top 5 van verloningsopties. Hij wordt nog voorafgegaan door de laptop (50 %), de smartphone (42 %) en de medische verzekering (41 %). Individueel pensioensparen wordt door 28% van de werkgevers voorgesteld.

Annelies Baelus: “Het cafetariaplan is het flexibelste systeem om werknemers zelf aan het stuur te zetten van hun verloning. De sterkte van het systeem is dat het zowel aan de werkgever als aan de werknemer tegemoetkomt. Niet alleen kunnen werknemers tussen heel wat opties kiezen, ook binnen elke optie zijn er keuzemogelijkheden. Het gaat er dus niet alleen over of iemand een bedrijfswagen wil of niet, maar ook over welk type bedrijfswagen. Voor de werkgever blijft de loonkost dezelfde, wat de werknemer ook kiest. Het systeem is dus budgetneutraal.”
Eduard Codde
06-09-2021