FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Stem voor de Facility Manager van het Jaar

Stem voor de Facility Manager van het JaarOp basis van de nominaties van het publiek kiest de jury van professionals uit de FM-sector zes finalisten voor de verkiezing van de ‘Facility Manager of the Year’. Neem deel aan deze verkiezing door te stemmen op uw favoriet. Uw stem telt voor 65% mee in de toekenning van de publieksprijs. Tijdens de IFMA Facility Awards zelf kunnen de 300-tal aanwezigen nog 35% van de stemmen bepalen.

De prijs van ‘Facility Manager of the Year’ wordt uitgereikt aan een man of vrouw die via zijn of haar manier van denken, visie, engagement en inspanningen heeft bijgedragen aan het succes van de onderneming of organisatie waarvoor hij of zij werkt. Op die manier heeft hij of zij eveneens het beroep van facility manager meer bekendheid en erkenning gegeven en bijgedragen aan de professionalisering ervan. In 2018 werd Jan Flament uitgeroepen tot ‘Facility Manager of the Year’.

Voor elk van de zes genomineerde facility managers maakten we een reportage, waarin we dieper ingaan op hun traject, prestaties en goede praktijkvoorbeelden op het gebied van facility management. Nominatiecriteria
Deze zes facility managers voldoen aan de criteria van de jury:
  • minstens 5 jaar ervaring in facility management
  • ervaring met zowel hard als soft facilities
  • bijdrage aan twee grote, innoverende FM-projecten
  • verantwoordelijkheid voor een team van minstens 5 VTE’s
  • beheer van gebouwen met een totale oppervlakte van circa 25.000 m²
  • rapportering aan directieniveau
  • eventuele bijdrage aan de literatuur
Stem online voor de Facility Manager van het Jaar van uw keuze >>

Feestelijke uitreiking
De prijs van ‘Facility Manager of the Year’ wordt tijdens de ‘IFMA Facility Awards’ zou uitgereikt worden op 28 mei. Wegens de Covid-19-pandemie hebben de organisatoren beslist om de prijsuitreiking uit te stellen. Er ligt nog geen nieuwe datum vast, maar naar alle waarschijnlijk zal het event in oktober doorgaan. Elektronisch stemmen kan tot september doorgaan.

IFMA en de Hogescholen zullen tijdens dit event ook de laureaten voor ‘Best FM Thesis’ belonen. Deze prijs wordt uitgereikt aan studenten voor de kwaliteit en originaliteit van hun eindwerk. De laureaten worden gekozen door de pedagogische comités van de postgraduaatopleidingen Facility Management: één laureaat voor de opleiding aan Odisee en één voor de opleiding aan de Haute Ecole de la Province de Liège. Met de Facility Awards wil IFMA facility management in België meer bekendheid geven en het beroep en best practices onder de aandacht brengen.
Mertens Ingrid
02-04-2020