FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Drie Luikse klinieken verhuizen gelijktijdig naar het MontLégia-complex

Drie Luikse klinieken verhuizen gelijktijdig naar het MontLégia-complexHet ziekenhuiscomplex MontLégia opent binnenkort de deuren in Luik. In het complex worden de activiteiten van drie klinieken van de ziekenhuisgroep CHC ondergebracht: Saint-Joseph (Luik), Espérance (Montégnée) en Saint-Vincent (Rocourt). De administratieve en logistieke afdeling van de groep verhuist van Jupille naar het multifunctionele gebouw tegenover het MontLégia-complex. Met 720 klassieke ziekenhuisbedden en 120 plaatsen voor dagopnames zal MontLégia een compleet verzorgingsaanbod bieden: hospitalisatie, consultaties en medische onderzoeken. Er zullen meer dan 2.000 mensen werken.

Een uitzonderlijke verhuizing
De CHC-groep zal samenwerken met Mozer Belux om al deze verhuizingen in goede banen te leiden en uit te voeren. Voor Mozer Belux betekenen deze verhuizingen ettelijke duizenden uren aan prestaties en meer dan 350 vrachtwagentrajecten tussen de oude gebouwen en het nieuwe complex. De verhuizingen zijn afgelopen dinsdag van start gegaan. Drie weken lang zullen er dagelijks 30 tot 50 mensen in de weer zijn.

Gunning van de opdracht
Het bedrijf Mozer is geen onbekende in de ziekenhuizensector dankzij zusterbedrijf Mozer Technologies dat actief is op het gebied van hightechtransport, vooral de overdracht van radiologiezalen en scanners, maar ook leveringen voor fabrikanten van medisch materiaal. Naast deze delicate transportactiviteiten zorgt Mozer in sommige gevallen ook voor de montage en installatie door erkende techniekers.

Olivier Mozer, CEO van Mozer Belux, licht toe hoe het bedrijf dit enorme contract wist binnen te halen: “We kregen de opdracht toegewezen omwille van onze concurrerende prijzen, maar ook dankzij onze uitgebreide ervaring en ons onderzoek op het gebied van verhuizingen. Mozer staat bekend om zijn referenties in de wereld van de ziekenhuizen en grote bedrijven, om zijn capaciteit qua aantal aangepaste voertuigen (in het bijzonder voertuigen met gecontroleerde temperatuur) en bovenal om zijn heel efficiënte, trouwe en regelmatig bijgeschoolde personeel.”

Sinds Mozer in 1946 werd opgericht in Luik, is de groep enorm gegroeid. Inmiddels werken er meer dan 160 mensen. De aandelen zitten nog altijd voor 100% binnen de familie. Dat houdt het bedrijf echter niet tegen om grootscheepse contracten binnen te rijven, zoals dat voor de verhuizingen naar het MontLégia-complex maar eerder ook de verhuizing van de gebouwen van de Europese Commissie. --------------------------------------------------------------------------------

Lees ook [Europa verhuist met MOZER]

--------------------------------------------------------------------------------
Didier Van Den Eynde
16-03-2020


 Lees ook [Europa verhuist met MOZER]