FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Belgische studenten scoren tijdens IFMA FM Student Challenge

Belgische studenten scoren tijdens IFMA FM Student Challenge

Als deel van het ‘World Workplace Europe 2023’ congres, dat op 22 en 23 maart doorging in Rotterdam, organiseerde IFMA EMEA de ‘FM Student Challenge’. De FM Student Challenge biedt een bijzondere kans aan studenten om hun vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen door middel van een teamuitdaging, contacten te leggen met potentiële werkgevers en collega FM-studenten. Het winnende team telde drie Belgische studenten. Studenten die zich aangesproken voelden om de uitdaging aan te gaan metsen zich vooraf kandidaat stellen met een motivatiebrief. De IFMA FM Student Challenge richtte zich tot studenten die in hun Bachelor of Master opleiding zitten.

Enkele weken voorafgaand aan ‘IFMA World Workplace Europe’ gingen de geselecteerde studenten in teamverband virtueel aan de slag. Als afsluiting van het congres brachten ze op 23 maart een live presentatie voor het publiek en de jury.
De winnaars werkten voorstellen uit rond een als ideaal beschouwde verplaatsing van 15’ tussen alles wat deel uitmaakt van het dagelijkse leven. Ze overstegen daarbij de woon/werkverplaatsingen, maar zien toekomst in samenwerkingen tussen Facility Managers van bedrijven en stedelijke overheden, verantwoordelijken uit de retail, promotoren van woningen, enz. om tot een diversiteit en verweving te komen van alle functies en diensten die aan bod komen binnen het dagelijkse leven.
De korte verplaatsingstijden zijn niet alleen comfortabel en in zekere zin ook rustgevend, ze helpen ook in belangrijke mate de ecologische voetafdruk als gevolg van verplaatsingen te reduceren.

Het winnende team:

  • Rani Van Slembrouck, studente hogeschool Odisee Gent
  • Mathias De Roeck, student hogeschool Odisee Gent
  • Gaël Vervoort, Universitat Autonomia de Barcelona (UAB), afgestudeerd als Master in Facility Management aan de Haute Ecole de la Province de Liège (HEPL)
  • Jesse Geertsma, student International Facility Management Hanzehogeschool Groningen (NL)

Voor het eerst zijn zowel studenten uit de Nederlandstalige als Franstalige opleidingen Facility Management vertegenwoordigd en laten zich internationaal opmerken in teamverband. Gefeliciteerd!

Eduard Codde
27-03-2023