FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Managers verwachten medewerkers op kantoor

Managers verwachten medewerkers op kantoor

(foto: <a href='https://nl.123rf.com/profile_rawpixel'>rawpixel</a> - 123RF)
(foto: rawpixel - 123RF)

Hoewel het verplichte thuiswerken tijdens de Covid-19 pandemie zowel weknemers als werkgevers leek overtuigd te hebben van de mogelijkheden ervan, blijkt nu dat 1 op 5 managers zijn/haar team terug fulltime op kantoor wil zien. Dat is tenminste wat een recent online onderzoek van rekruteringsspecialist Robert Half bij 1.800 leidinggevenden in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Brazilië uitwijst. Hybride werken - een gemengd model waarbij men deels naar kantoor gaat en deels thuiswerkt. - beloofde het nieuwe normaal te worden voor vele bedrijven. Toch blijkt uit recent onderzoek van Robert Half dat 20 procent van de Belgische managers er eigenlijk de voorkeur voor heeft om het voltallige team elke dag van de week op kantoor te hebben. Als voornaamste redenen daarvoor geven managers aan dat het aansturen gemakkelijker is in persoon dan op afstand, dat het beter is voor de sfeer tussen de collega’s, dat het de bedrijfscultuur beter in standhoudt en dat de vooruitgang van projecten op die manier beter op te volgen is.

“Deze cijfers tonen aan dat niet alle managers gewonnen zijn voor de nieuwe formule van hybride werken” stelt Bart Goossens, Associate Director bij Robert Half, vast. “Opvallend, aangezien de vraag naar hybride werken vanuit werknemers luid klinkt. Als manager zal het erop aankomen om met je team de verwachtingen langs beide kanten te bespreken en te overleggen wat de juiste aanpak zal zijn voor de toekomst. Mits inspanningen langs beide kanten, hoeft telewerken ook geen issue te vormen voor de bedrijfscultuur. Flexibiliteit is en blijft een belangrijk aspect in de loopbaan van werknemers en dat is geven en nemen.”

Post-corona vaardigheden
Het aanhoudende telewerken was niet alleen voor werknemers een grote aanpassing, ook managers hebben hun gebruikelijke manier van teams aansturen moeten omgooien. Ze hebben hieruit lessen geleerd, maar dit legde ook het ontbreken van bepaalde skills bloot. Vaardigheden zoals macro-management (29%), transparant communiceren (27%) en het duidelijk stellen van objectieven naar medewerkers (25%) toe blijken de voornaamste vaardigheden waarover de post-corona manager moet beschikken.

“Medewerkers op afstand aansturen, vraagt een grote mate van vertrouwen en micro-management is dan ook uit den boze” licht Bart Goossens toe. “Communiceer voldoende over verwachtingen en projecten, zodat medewerkers heel duidelijk weten wat ze moeten doen en hier ook zelfstandig mee verder kunnen. We evolueren van een cultuur die focust op inspanningen naar een die focust op resultaten. En die zullen dan ook aantonen waar het goed en minder goed loopt. Schenk medewerkers dus vertrouwen en stimuleer het entrepreneurship”.
Eduard Codde
23-08-2021