FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » ‘‘Office on wheels” proefproject : reistijd wordt werktijd

‘‘Office on wheels” proefproject : reistijd wordt werktijd

In het najaar van 2016 startte een proefproject getrokken door de partners Antwerp Management School / Smart Mobility (voorheen het Vlaams Instituut voor Mobiliteit)) en de Beroepsvereniging van Autobus en Autocarondernemers. Met een 'Office on wheels' dat werknemers van de Colruyt Group dagelijks aan de Gentse rand ophaalt om ze naar het hoofdkantoor in Halle te brengen. De werkdag begint dankzij de inrichting van de bus wanneer de medewerkers opstappen.

Volgens het verkeerscentrum.be moeten we per werkdag gemiddeld met 149km file afrekenen tijdens de ochtendspits (buiten de schoolvakanties). De ‘TomTom Traffic Index’ gebaseerd op data uit 2015 geeft voor Brussel een congestiecijfer op van 35%, gevolgd door Antwerpen (26%), Luik (21%), Namen en Charleroi (beiden 18%) en Gent (17%). Door de reistijd om te zetten in werktijd winnen werknemer en werkgever. Eventueel oponthoud in de files laat de kantoorbusgebruikers koud, want ze kunnen gewoon hun werk doen. Niet alleen de medewerkers van Colruyt Group winnen bij dit vernieuwend initiatief, ook het milieu wint erbij, want de bus verbruikt 96 liter/100 kilometer minder dan 20 personenauto’s en neemt ook minder plaats in op de weg. Aldus bespaarden de werknemers volgens Colruyt Group 32,2 ton CO2 door zich gedurende de testperiode samen naar het werk te verplaatsen.
Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


04/11/2017
Mobility Management
 Ander nieuws
Beyers kiest techbedrijf CEE voor bouw duurzame koffieroosterlijn
| 05/12/2023
IFMA Belgium Chapter richt de spots op ESG
| 04/12/2023
Resideo heeft sfty overgenomen
| 29/11/2023
Thuiswerk in 5 verschillende ruimtes
| 29/11/2023
Werknemers zijn zwakke schakel in IT-beveiliging
| 28/11/2023

Meer news