FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Het kantoor volgens de actuele tijdsgeest

Het kantoor volgens de actuele tijdsgeest

De hedendaagse verwachtingen die aan een optimale kantoorruimte gesteld worden verschillen grondig van wat tien jaar geleden gangbaar was. Dat heeft te maken met andere organisatorische structuren, anders werken, een meer gediversifieerd personeelsbestand en de alom vooruitgeschoven behoefte aan flexibiliteit in de meest brede zin van het woord. Cofinimmo speelt perfect in op de hedendaagse kantoornoden met het vernieuwende ‘Flex Corner’-concept.

“Toen het gebouw ‘The Gradient’ aan de prestigieuze Tervurenlaan in Brussel (Sint-Pieters-Woluwe) twee jaar geleden op de verhuurmarkt werd gezet, reageerden vooral kandidaten met behoefte aan kleinere oppervlakten” leidt Marc Van Haelen, Commercial Account Manager Cofinimmo, ons bezoek in. “De opmerkelijke vraag naar 50 tot 250m² konden we toen niet verzoenen met een vloeroppervlakte van 2000 à 4000m² per verdieping, maar zette ons aan het nadenken, met de ontwikkeling van het ‘Flex Corner by Cofinimmo’-concept door ons eigen intern architectenteam als resultaat”.

De tweede verdieping van The Gradient werd ingericht volgens het ‘Flex Corner’-concept, waarbij de aanwezigheid van vier ingangen per verdieping een belangrijke troef bieden. Centraal in de verdieping zijn drie vergaderzalen ingericht met een capaciteit van 2, 4 en 10 personen. Daarrond zit een gezamenlijke zone met kitchenette, zit- en loungegroepen, Hierop sluiten zes zones voor privatief gebruik aan met uiteenlopende oppervlakte, van minimaal 103m² tot maximaal 1200m².

“Onze doelgroep voor het ‘Flex Corner’-concept zijn kleinere bedrijven, project gebonden teams die voor een in tijd begrensde periode samen moeten gehuisvest worden – we verwachten wel minimaal 1 jaar huur – kortom ondernemingen die optimale flexibiliteit zoeken” argumenteert Marc Van Haelen.
OFFICES


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


31/08/2016
Vastgoed
 Ander nieuws
Vuilvangmat van Mewa beschermt tegen vocht en vuil
| 27/09/2021
Beddeleem plaatst systeemwanden in nieuwe HQ Securex
| 24/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021

Meer news