FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Flexibele verloning en mobiliteitsverbeteraar

Flexibele verloning en mobiliteitsverbeteraar

Leen Van Damme, verantwoordelijke Reward, Tax & Legal bij SD Worx
Al in 2007 lanceerde SD Worx het ‘Flex Income Plan’ (FIP), een systeem om een loonpakket op maat van de werknemer samen te stellen. Sindsdien werd de formule voortdurend bijgeschaafd aan de hand van de input die de begunstigden aandroegen, maar evenzeer vanuit de werkgevers die als ‘early adopters’ het vernieuwende concept implementeerden. Vandaag staat er een uitgekiende softwaretool naast het eigenlijke ‘Flex Income Plan’, waardoor de oorspronkelijke administratieve belasting voor de werkgever aanzienlijk is teruggedrongen.


" De vraag naar een keuzemenu met looncomponenten waaruit iedereen naar eigen noden en voorkeuren een selectie maakt, is echt niet meer zo nieuw " klinkt het verrassend bij Leen Van Damme, verantwoordelijke reward, tax & legal bij HRdienstenleverancier SD Worx. “Aanvankelijk stond de overheid erg sceptisch en zag een groot gevaar voor het ontduiken van RSZbijdragen via deze innovatieve formule”. Voor SD Worx stond van meetaf vast dat de te ontwikkelen formule loonkostneutraal moest zijn en aantrekkelijk voor zowel werknemer als werkgever. Het strikt bewaken van de juridische consequenties om gegarandeerd in orde te zijn met de zowel de fiscale als de sociale wetgeving vormde de grootste uitdaging en kostte heel wat tijd.

Werknemer enthousiast, maar nog beperkt aanbod
Volgens SD Worx zou liefst 64,6% van de Belgische werknemers graag zelf een gepersonaliseerd loonpakket samenstellen. Toch bieden op dit ogenblik slechts 7,4% van de Belgische bedrijven een dergelijke keuze aan. “Het invoeren van een flexibele verloning was lange tijd heel complex” geeft Leen Van Damme toe. “Aanvankelijk was het behelpen met een Excel rekenblad en het valt niet te ontkennen dat er heel wat administratie mee gepaard ging. Maar sinds vijf jaar hebben we een tool voor de precieze en geautomatiseerde berekening van alle componenten met 100% respect voor de geldende wetgeving rond elk item”.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


30/08/2016
Facility Management - Mobility Management
 Ander nieuws
Snelladen van EV’s schaadt accu aanzienlijk
| 29/09/2023
Strategische personeelsplanning voor de toekomst
| 28/09/2023
Investeren in IT maakt kmo nog niet veilig
| 27/09/2023
Verdubbeling van ransomware aanvallen en generatieve AI maakt het nog erger
| 26/09/2023
Beddeleem zorgt voor high-end afwerking kantoren Ageas
| 25/09/2023

Meer news