FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Wereldwijde expertise vertaald naar lokale schaalgrootte

Wereldwijde expertise vertaald naar lokale schaalgrootte

Jos Duchamps - Foto : Bernard De Keyzer
‘ARCHIBUS’ behoort wereldwijd tot de top 3 volgens Gartner en beweegt zich al meer dan een decennium in het leading quadrant voor Integrated Workplace Management Systems (IWMS). Het kan bogen op een enorme klantenbasis en bijgevolg ook op een enorme expertise. Bovendien hanteert het een uniek business model; het ARCHIBUS Eco System is een ‘worldwide network of local experts’.

ARCHIBUS is van oorsprong een Amerikaanse software, die door de lokale partners in meer dan 190 landen geïmplementeerd wordt. Dat betekent dat de lokale business partner de contacten met de klanten verzekeren en instaan voor de implementatie, training en support op schaalgrootte van de lokale markten. De lokale partners worden getraind en gecertificeerd door Archibus Inc in Boston. Een niet geringe troef is dat Archibus Inc, in 1980 ontstaan aan de Harvard University in Boston, van bij de start beschikte over een directe en bidirectionele link met de eerste versies van AutoCAD.

In dezelfde geest is het vandaag meer dan ooit essentieel dat FMIS integreert met moderne technologieën, zoals BIM (Building Information Model). Beiden zullen in snel tempo naar elkaar toegroeien. Hoewel BIM vandaag nog in hoofdzaak toepassing vindt bij nieuwbouw- projecten, is het nu al duidelijk dat dit op korte termijn zal uitbreiden naar bestaande gebouwen. De kosten voor het aanmaken van een 3D-model zijn vandaag nog de te nemen hindernis, maar zullen drastisch dalen. Hoewel een 2D-plan de Facility Manager de meest essentiële informatie aanreikt, in casu de vloeroppervlakte, biedt een 3D-model een veel vollediger overzicht en laat een nauwkeuriger berekening toe van onderhouds- en werkingskosten.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


26/08/2016
ICT en Telecom - Facility Management
 Ander nieuws
Vuilvangmat van Mewa beschermt tegen vocht en vuil
| 27/09/2021
Beddeleem plaatst systeemwanden in nieuwe HQ Securex
| 24/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021

Meer news