FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Kiezen voor topniveau als het gaat om ethiek

Kiezen voor topniveau als het gaat om ethiek

Al tien jaar analyseert het Amerikaanse tijdschrift Ethisphere, dat gepubliceerd wordt door de New Yorkse think tank met dezelfde naam, de wereldmarkt om per sector te bepalen welke bedrijven het verst staan op dit gebied. Op basis van deze ranglijst kunnen bedrijven de meest ethische partners in elke sector kiezen. De inspanningen van de bedrijven en het Amerikaanse onderzoeksinstituut dwingen tegelijk tot blijdschap en nederigheid, want zij hebben de gedragsnormen van de bedrijven continu helpen verhogen.


Hoe kan je weten of een leverancier het arbeidsethos respecteert? Het Amerikaanse onderzoeksinstituut Ethisphere heeft een lijst van de meest ethische bedrijven ter wereld samengesteld. Ter verduidelijking: het gaat hier niet om een rangschikking in de strikte betekenis van het woord, aangezien alle geselecteerde bedrijven op gelijke voet staan. Voor deze selectie legde Ethisphere duizenden bedrijven uit meer dan vijfenveertig activiteitensectoren op de rooster. In 2016 werden uiteindelijk 131 bedrijven geselecteerd voor de lijst van de meest ethische bedrijven ter wereld. Het bewijst dat de zaken in de goede richting evolueren, want voor de eerste lijst in 2007 werden iets minder dan 100 bedrijven weerhouden. Bij de laureaten voor dit jaar werden 14 organisaties voor de tiende keer in tien jaar en 13 bedrijven voor de allereerste keer genomineerd.
“De voorbije tien jaar heeft het Ethisphere Institute elk jaar bedrijven die een leidersrol vervullen op het vlak van burgerschap, integriteit en transparantie benoemd tot de meest ethische bedrijven ter wereld” aldus Timothy Erblich, CEO van Ethisphere. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van de bedrijven en het Amerikaanse onderzoeksinstituut werden nieuwe - hogere - normen ingevoerd in de bedrijfswereld. Concepten als maatschappelijk verantwoord ondernemen, goed bestuur en milieu-impact, zijn de nieuwe normen geworden. Voor de achtste ‘Global Ethics Summit’, die het instituut afgelopen maart organiseerde, waren trouwens zo'n 450 leiders uit de hele wereld naar New York gereisd. Dit bewijst dat het thema heel erg leeft in de bedrijfswereld.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


19/04/2016
Office Management - Facility Management
 



Ander nieuws
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Onderzoek Idewe legt opvallende inzichten rond ‘het nieuwe werken’ bloot
| 22/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021
Peripass start strategisch partnershap met Securitas
| 21/09/2021

Meer news