FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » SMART WORKING NETWORK | Een nieuwe impuls voor Co.Station BXL

SMART WORKING NETWORK | Een nieuwe impuls voor Co.Station BXL

3000 vierkante meter in hartje Brussel, 27 jonge ondernemingen met ongeveer 200 starters, een grote community en enorm veel energie: dit zijn de ingrediënten en sterkte van het nieuwe Co.Station BXL. De incubator en accelerator, die voorbije zomer failliet werd verklaard, kreeg dankzij SocialCom en BNP Paribas Fortis een nieuwe start.

Met onder meer Silversquare, Regus, Betacowork en het business center Regus Express in het Station Brussel-Luxemburg, lijkt het aanbod co-workingruimten in volle opmars te zijn in Brussel. Gedeelde kantoren (co-working) zijn een verleidelijker alternatief dan thuiswerken. Deze desk sharing centra zijn optimaal uitgerust met kantoorlandschappen, individuele kantoren en vergaderzalen. Ze bieden de flexibiliteit om een werkplek per uur, per dag of per week te reserveren en te huren. Er is echter meer dan enkel de organisatorische voordelen. Co-sharing en co-working worden vaak gelijkgesteld aan elkaar. Nochtans is er wel degelijk een verschil. Terwijl co-sharing voornamelijk verwijst naar een werkruimte die verschillende personen van verschillende bedrijven met elkaar delen, sluit co-working aan op een bepaalde levensfilosofie. Co-working is eerder bedoeld voor individuen dan voor bedrijven en brengt hen samen rond een aantal waarden. Centraal staan de uitwisseling van ideeën en de opvatting dat een dynamische sfeer bevorderlijk is voor de contacten en uitwisselingen.

Gezien het sterk toegenomen aanbod is het niet verwonderlijk dat deze ruimten hun specifieke kenmerken benadrukken om zich te onderscheiden. Co.Station BXL mag dan wel toegankelijk zijn voor alle zelfstandige en freelance ondernemers die op zoek zijn naar een flexibele werkplek, de echte doelgroep zijn jonge en groeiende digitale bedrijven, ook scale-ups genoemd, die proactief op zoek zijn naar de juiste expertise en de juiste personen om de volgende stap te kunnen zetten.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


17/06/2015
Facility Management - Huisvesting & werkomgeving - Mobility Management
 Ander nieuws
Aanbod deelauto’s groeit explosief
| 03/02/2023
Creatief met glas in Brusselse hoofdzetel BNP Paribas Fortis
| 03/02/2023
Zelf monitoren van werkuren
| 02/02/2023
Panasonic lanceert tal van 4K-innovaties
| 02/02/2023
DOX Group overgenomen door Merford
| 02/02/2023

Meer news