FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Veranderen van locatie en aanpak: Leefmilieu Brussel wijst de weg met zijn nieuwe hoofdkantoor

Veranderen van locatie en aanpak: Leefmilieu Brussel wijst de weg met zijn nieuwe hoofdkantoor

De Brusselse milieu- en energieadministratie is half november verhuisd naar een gebouw dat niet alleen dient als werkplek voor het personeel maar ook als uithangbord. Tijdens de officiële opening half januari benadrukte minister Fremault de voorbeeldwaarde van het nieuwe gebouw. Door op zijn eigen vestiging alle principes toe te passen voor een rationeel gebruik van energie en duurzame mobiliteit, zoals het dit zelf promoot bij Brusselse bedrijven, inwoners en pendelaars, kiest het bedrijf resoluut voor een voorbeeldfunctie en innovatie.

Het nieuwe hoofdkantoor van Leefmilieu Brussel staat voorlopig nog een beetje alleen, zwart en sober, nieuw en protserig, omgeven door modderige, braakliggende terreinen. Dit contrast is echter maar tijdelijk, want Tour & Taxis is dé Brussels wijk voor stedelijke renovatie: door de huidige tabula rasa zijn er weinig verplichtingen en de mogelijkheden bijna eindeloos. Als we de beleidsverklaringen mogen geloven, zou de hoofdzetel van Leefmilieu Brussel tegen het einde van de bestuursperiode het gezelschap moeten krijgen van 370.000 m2 nieuwe gebouwen, waaronder kantoren, handelszaken en 1.500 nieuwe woningen. Er komt ook een nieuw park van 9,15 ha, waarvan de eerste stukken in het voorjaar 2015 aangelegd worden. Het personeel van Leefmilieu Brussel zal er zijn kennis kunnen etaleren in de aanleg en het beheer van groenruimte.
Dit gigantisch stedelijke renovatieproject van 35 ha is beslist een pareltje in wording, want met zijn 16.750 m² is dit gebouw het grootste passieve kantoorgebouw van België en het tweede grootste van Europa.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


17/06/2015
Facility Management - Huisvesting & werkomgeving - Energie en Milieu
 Ander nieuws
Vuilvangmat van Mewa beschermt tegen vocht en vuil
| 27/09/2021
Beddeleem plaatst systeemwanden in nieuwe HQ Securex
| 24/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021

Meer news