FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » FOD Mobiliteit en Vervoer in de bloemetjes gezet op de Facility Awards

FOD Mobiliteit en Vervoer in de bloemetjes gezet op de Facility Awards

Op 12 mei heeft een vakjury tijdens de uitreiking van de IFMA Facility Awards het project Mobi4U van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer verkozen tot ‘FM Project of the Year 2015’. De FOD viel in de prijzen door de principes en best practices van de NWOW binnen zijn administratie toe te passen. Dankzij het Mobi4U-project kunnen de circa 1.200 medewerkers van de FOD Mobiliteit en Vervoer één tot twee dagen per week telewerken vanuit één van de twintig interfederale satellietkantoren. En daar maken heel wat medewerkers gretig gebruik van, want het aandeel telewerkers steeg van 8% naar liefst 50%!

De FOD heeft zijn werkorganisatie en de indeling van de werkruimten dan ook grondig herzien.
Naar aanleiding van een studie door een extern consultancybureau werd vastgelegd dat maximaal 67% van het personeel op het zelfde ogenblik aanwezig is op kantoor. Deze effectieve bezettingsgraad van de werkplekken stimuleerde de FOD om na te denken over het strategische aspect. Uiteindelijk werd besloten om de indeling van de werkruimten aan te passen: individuele kantoren veranderden in gedeelde kantoren en tussenwanden verdwenen ten voordele van open landschapskantoren. Resultaat: 750 flex desks in plaats van 1.100 individuele kantoren. In het kader van deze reorganisatie werd het standaardgemiddelde van 18 m² per werkplek teruggeschroefd naar 11,5 m² (referentienorm die al bijna twee jaar toegepast wordt door de Regie der Gebouwen voor overheidsdiensten).


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


17/06/2015
Facility Management - Mobility Management
 Ander nieuws
Advertease introduceert Wi-Fi technologie voor noodsituaties
| 18/07/2024
Vintia Ieper ontvangt Great Place to Work-certificaat
| 17/07/2024
Robot Sam ontsmet ruimtes grondig, snel en zonder chemicaliën
| 16/07/2024
Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes
| 11/07/2024
BauWatch heeft criminaliteitsrapport voor de bouwsector klaar
| 10/07/2024

Meer news