FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Belgische Kamer der Verhuizers - Arbeidsintensief, flexibel en professioneel

Belgische Kamer der Verhuizers - Arbeidsintensief, flexibel en professioneel

Van de 200-tal Belgische verhuisondernemingen zijn er 100 aangesloten bij de Belgische Kamer der Verhuizers (BKV), met Luc Christiaens als nationaal voorzitter. De missie van de federaal georganiseerde BKV bestaat uit het verdedigen van de belangen van de sector, het verstrekken van informatie en advies aan de leden, en het opkrikken van de kwaliteit van de dienstverlening.

In het najaar van 2014 gaat een adviescomité van start voor gratis advies aan de leden. In het comité zitten specialisten voor verzekeringsaspecten, vastgoed, sociale wetgeving en uiteraard ook een jurist.
Luc Christiaens: “De verhuissector stelt een 2000-tal personen tewerk. Het gaat hoofdzakelijk om handarbeid, waardoor we heel wat laaggeschoolden in dienst nemen en we van maatschappelijk sociaal verantwoorde tewerkstelling mogen spreken”.
De BKV is partner voor het onderhandelen van het paritair subcomité voor de sector.

Kwalitatieve dienstverlening
In het belang van de dienstverlening richtten de sociale partners van de verhuissector in Evere een ‘Verhuizersschool’ op onder vzw-statuut, genaamd ‘Ambassador Verhuisopleidingen’. Er zijn twee mensen permanent in de weer, aangevuld met zelfstandige lesgevers. De lessen kunnen doorgaan in Ambassador te Evere en indien gewenst kan er ook vorming op locatie georganiseerd worden. Ambassador voorziet in zeer praktijkgerichte opleidingen en is gesubsidieerd door Vlaanderen. Er is een leslokaal met realistische inrichting voor zowel residentiële als kantooromgevingen.
Luc Christiaens: “Chauffeurs bij verhuisbedrijven die over een rijbewijs C beschikken, hebben een wettelijke verplichting om 35uur opleiding te volgen op vijf jaar tijd om de geldigheid van het rijbewijs te behouden na 2016. Ook deze aanvullende bijscholing wordt binnen Ambassador georganiseerd”. Binnen de schoot van de BKV werd onlangs ook een aankoopcentrale opgericht (VACAD) die door groepsaankopen betere aankoopcondities biedt aan haar leden. Ook buiten de verhuissector wordt deze dienst meer en meer gewaardeerd en geconsulteerd.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


11/12/2014
Verhuis, Opslag en Logistiek
 Ander nieuws
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Onderzoek Idewe legt opvallende inzichten rond ‘het nieuwe werken’ bloot
| 22/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021
Peripass start strategisch partnershap met Securitas
| 21/09/2021

Meer news