FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Preventie- en beroepsopleidingen: de hotelsector neemt zelf het heft in handen

Preventie- en beroepsopleidingen: de hotelsector neemt zelf het heft in handen

Werkgevers en uitzendbureaus worden er dagelijks mee geconfronteerd: de basisfuncties op de horecawerkvloer raken niet vlot ingevuld. Horecabedrijven investeren in opleiding van vast personeel maar wat met de piekmomenten? Die worden opgevuld met uitzendkrachten… liefst met dezelfde kwaliteiten als vast personeel… Kandidaten met de juiste ingesteldheid zijn er wel, maar ze mankeren opleiding en ervaring.

Weinig jonge mensen kiezen nog een basisopleiding horeca: het is een zwaar beroep, vooral omwille van de onregelmatige werkuren. Wie in een horecastudie stapt, gaat voor een bachelorniveau, maar daarmee raken de plaatsen op de werkvloer niet opgevuld. Steeds meer twintigers en dertigers vormen nu de rekruteringsbasis voor bedrijven en uitzendbureaus. Na een eerste werkervaring en/of werkloosheid zoeken ze een (vaste) baan in een knelpuntberoep.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


26/03/2012
Veiligheid & beveiliging - Facility Management
 



Ander nieuws
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Onderzoek Idewe legt opvallende inzichten rond ‘het nieuwe werken’ bloot
| 22/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021
Peripass start strategisch partnershap met Securitas
| 21/09/2021

Meer news