FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Van autolease naar mobiliteitsverzekeraar

Van autolease naar mobiliteitsverzekeraar

Autoleasing en meer bepaald operationele leasing of ‘full service lease’ kende jarenlang een flinke groei in ons land. In 2009 kreeg de autosector het zwaar te verduren en de leasemaatschappijen stonden op de eerste rij om in de klappen te delen. Innoveren door een nieuwe kijk op mobiliteit voor de gebruiker helpt de sector opnieuw op dreef.

Profacility Magazine trok met haar vragen over de autoleasemarkt naar Athlon Car Lease, een multimerkenverhuurder, die zowel operationele leasing als kortetermijnverhuur aanbiedt en in België een vloot beheert van meer dan 33.000 voertuigen. Is operationele leasing in deze tijd nog wel de juiste formule? Lieven Beyl, Sales and Marketing Manager Athlon Car Lease Belgium nv: “Zeker, ook het voorbije jaar was kiezen voor full service leasing een juiste beslissing. Als leasemaatschappij ondervinden we momenteel vooral problemen bij de verkoop van de wagens die einde contract zijn. Dit had echter geen enkele invloed op onze klanten. Integendeel, zij genoten in volle crisistijd van een maximale afdekking van de mogelijke risico’s door te opteren voor een full service contract”.
De restwaardes van voertuigen kwamen begin 2009 flink onder druk te staan. “De restwaarde daalde met gemiddeld 4 à 5%, maar de situatie klaart toch weer lichtjes op” klinkt het hoopgevend bij Lieven Beyl. “De dip zal nog wel zowat twee jaar aanslepen, maar daarna verwachten we toch opnieuw een stabiele periode”.

Er blijft ook nog altijd het voordeel van een totaal beheer door de leasemaatschappij van alle kosten die met het wagenpark te maken hebben. Dat betekent een ontlasting van de interne administratie bij de gebruikers, maar evenzeer een beschikbaarheid van een professionele competentie die niet of nauwelijks intern te verwerven valt.

Minder en anders verplaatsen“Wij adviseren al onze klanten om waar mogelijk verplaatsingen te beperken” klinkt het enigszins verrassend bij Lieven Beyl. “We hebben een proefproject lopen dat onze eigen medewerkers toelaat om meer thuis te werken en zo files te vermijden en efficiënter met het gegeven tijd om te gaan.”Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


21/06/2010
Fleet Management - Mobility Management
 Ander nieuws
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Onderzoek Idewe legt opvallende inzichten rond ‘het nieuwe werken’ bloot
| 22/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021
Peripass start strategisch partnershap met Securitas
| 21/09/2021

Meer news