|
Nieuw recept voor cateringmodel Havenhuis Antwerpen
|
|
Het cateringcontract van het Havenhuis (Port of Antwerp-Bruges, de tweede grootste haven in Europa) loopt eind augustus 2024 af. Om in te spelen op de veranderde context en noden stapt het Havenhuis af van het huidig model, gebaseerd op één perceel voor alles. Het nieuw model ondersteunt beleving, focust op partnership en omvat twee contracten die opgedeeld zijn in percelen. Xavier Jordens (Facility Manager OP/FBI/BI – center 2232) gaf op 19 oktober uitleg tijdens een interactieve belfa inspiring luncheon. Hungry for more?
Xavier Jordens: “Post-corona zijn de noden van de werknemers, zeker gezien de invoering van het thuiswerk, helemaal gewijzigd. Het huidig contract is niet meer correct in verhouding tot wat wij verwachten. Het Havenhuis beschikt over een traditioneel bedrijfsrestaurant, een koffiebar en eventcatering. Momenteel valt de uitbating onder één cateraar. Dit zijn echter drie aparte metiers met elk hun aanpak en financieel model. We willen de juiste partij voor het juiste aanbod aantrekken, onze medewerkers verwennen zodat ze gemotiveerd zijn om naar kantoor te komen en ons bedrijfsrestaurant naar een hoger niveau brengen. Momenteel tellen we gemiddeld 175 passages per dag, wat voor circa 500 aanwezige medewerkers zeer laag is. Vandaar dat we deze drie vraagstukken samen met catering consultants Hecas BV en Triple Solutions oplossen. De eindgebruiker staat hierbij centraal en we zetten volop in op kwaliteit en duurzaamheid”.
|
|