FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Met een brede aanpak en verbinding een podium voor de schoonmaker creëren

Met een brede aanpak en verbinding een podium voor de schoonmaker creëren

Met een nieuw totaalconcept, gebaseerd op een aantal Fundamentals, wil Alpheios de schoonmaaksector - schoonmakers én leidinggevenden - een nieuw elan meegeven. “In functie van het probleem op de werkvloer, reiken we een specifieke oplossing (in de richting van kwaliteitsmeting, calculatie, digitale tools etc.) aan. Het concept dat we lanceren, is vrij atypisch voor de sector”, zegt Mariska Binnemans die als Alpheios Performance Solutions Director een 30-tal consultants in België en Nederland aanstuurt.

De activiteiten van Alpheios zijn niet langer onder Care (woonzorgcentra, revalidatiecentra etc) en Cure (de ziekenhuiswereld) te vatten. De coronapandemie heeft een aantal nieuwe markten geopend: overheid, openbaar vervoer, onderwijs, leisure (vakantieparken) etc. Enerzijds biedt Alpheios opleidingen op maat, zoals ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden in de facilitaire wereld en professionele schoonmaaktechnieken. Anderzijds materialen en middelen, zoals schoonmaak-werkwagens en het ‘efficiënt schoonmaakconcept’ Triple-T. “Alle taken die door de mensen in mijn teams worden uitgevoerd, heb ik ook zelf ooit gedaan”, zegt ze. Vanuit haar ervaring in beide landen merkt ze een wezenlijk verschil in facilities. “In Nederland gaat facility management eerder in de richting van bedrijfsbeheer, terwijl het in ons land eerder naar de ingenieurs en architecten gaat.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


18/10/2023
Schoonmaak en Hygiëne
 Ander nieuws
Assa Abloy Entrance Systems ISO/IEC 27001:2022 gecertificeerd
| 11/06/2024
Epyc Solutions & Axele on-the-job
| 10/06/2024
Save the date voor de 3e editie van Summer Vibes
| 07/06/2024
Resivo cloudgebaseerde toegangscontrole voor woongebouwen
| 06/06/2024
Vice-eersteminister en burgemeester brengen bezoek aan Drisag
| 06/06/2024

Meer news