FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Met een brede aanpak en verbinding een podium voor de schoonmaker creëren

Met een brede aanpak en verbinding een podium voor de schoonmaker creëren

Met een nieuw totaalconcept, gebaseerd op een aantal Fundamentals, wil Alpheios de schoonmaaksector - schoonmakers én leidinggevenden - een nieuw elan meegeven. “In functie van het probleem op de werkvloer, reiken we een specifieke oplossing (in de richting van kwaliteitsmeting, calculatie, digitale tools etc.) aan. Het concept dat we lanceren, is vrij atypisch voor de sector”, zegt Mariska Binnemans die als Alpheios Performance Solutions Director een 30-tal consultants in België en Nederland aanstuurt.

De activiteiten van Alpheios zijn niet langer onder Care (woonzorgcentra, revalidatiecentra etc) en Cure (de ziekenhuiswereld) te vatten. De coronapandemie heeft een aantal nieuwe markten geopend: overheid, openbaar vervoer, onderwijs, leisure (vakantieparken) etc. Enerzijds biedt Alpheios opleidingen op maat, zoals ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden in de facilitaire wereld en professionele schoonmaaktechnieken. Anderzijds materialen en middelen, zoals schoonmaak-werkwagens en het ‘efficiënt schoonmaakconcept’ Triple-T. “Alle taken die door de mensen in mijn teams worden uitgevoerd, heb ik ook zelf ooit gedaan”, zegt ze. Vanuit haar ervaring in beide landen merkt ze een wezenlijk verschil in facilities. “In Nederland gaat facility management eerder in de richting van bedrijfsbeheer, terwijl het in ons land eerder naar de ingenieurs en architecten gaat.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


18/10/2023
Schoonmaak en Hygiëne
 Ander nieuws
Resideo heeft sfty overgenomen
| 29/11/2023
Thuiswerk in 5 verschillende ruimtes
| 29/11/2023
Resideo heeft sfty overgenomen
| 29/11/2023
Werknemers zijn zwakke schakel in IT-beveiliging
| 28/11/2023
48% energiebesparing via eSave-technologie
| 27/11/2023

Meer news