FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » De fluide werkomgeving voor het hybride werken

De fluide werkomgeving voor het hybride werken

Elke onderneming is vandaag begaan met de ‘post Corona’-werkorganisatie, nu de terugkeer naar kantoor tot de mogelijkheden behoort. Steeds luider klinkt ‘hybride werken’ als de oplossing, zelfs de facto als het nieuwe werken. Maar de nieuwe werkorganisatie is niet gediend met een zwart/wit benadering; ze vereist veeleer een ‘fluide’ aanpak.

De uitbraak van het Corona-virus bracht een mega veranderingsgolf op gang, zorgde bij heel wat organisaties voor een versnelde vooruitgang. “We mogen niet vervallen in een strikt afgebakend kader van bv. twee dagen op kantoor en drie dagen thuiswerken, zoals het hybride werken vooruitschuift” stelt Gerd Steegmans, Workplace Strategist & Founder EFF3CT. “De werkorganisatie dient zich maximaal te richten op het werk, m.a.w. in functie tot de taken en bevoegdheden de werkzaamheden verdelen tussen thuis- en kantoorwerken”.

Een vaste indeling van de werktijdverdeling tussen thuis en kantoor is haast even voorbijgestreefd als een vaste werkplek… “Onze leef- en werkwereld zit in een voortdurende verandering” licht Gerd Steegmans toe. “Flexibiliteit is meer dan ooit het sleutelwoord voor optimaal werken. Niemand werkt vandaag nog op eigen houtje, maar maakt deel uit van teams, die op hun beurt vaak samenwerkende relaties onderhouden. De teamgrootte is evenmin een vast gegeven, maar kan variëren naargelang het toevertrouwde project. In functie tot een project kunnen leden met specifieke competenties/specialisaties toegevoegd worden, eventueel ook externen. Daarnaast heeft elk lid van een team naast samenwerking ook heel wat individueel uit te voeren taken. Een voortdurende en vloeiende – fluide – aanpassing van de werkorganisatie in functie tot het werk zou bijgevolg een vanzelfsprekende keuze moeten zijn”.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


18/10/2021
Office Management
 Ander nieuws
Linum Group opnieuw genomineerd voor Trends Gazelle West-Vlaanderen
| 26/11/2021
Factoren die de Europese kantoormarkt beïnvloeden
| 26/11/2021
Spacewell breidt zijn MCS FMIS-aanbod verder uit
| 25/11/2021
Nederland weert wegwerpbekers op kantoor
| 24/11/2021
Lage bezetting, maar kosten blijven hoog
| 19/11/2021

Meer news