FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » MonaVisa helpt facility managers om akoestiek in elke ruimte te optimaliseren

MonaVisa helpt facility managers om akoestiek in elke ruimte te optimaliseren

Als innovatiegedreven bedrijf is MonaVisa uitgegroeid tot een trendsetter in de wereld van spanplafonds en spanwanden. “Met onze nieuwe website en akoestische berekeningsapp - het resultaat van twee jaar denkwerk - verleggen we letterlijk en figuurlijk onze grenzen. De app laat de facility manager of architect toe zelf eenvoudig de akoestische absorptiewaarde te berekenen van de aanpassingen die hij of zij wil doorvoeren. Hiermee komt ook de markt van de Design & Build projecten binnen ons bereik”, aldus Dieter Simoens, zaakvoerder van MonaVisa dat over showrooms in Roeselare en in Hasselt beschikt.

“Akoestische toepassingen worden steeds belangrijker in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dit komt vooral door het toenemend gebruik van harde materialen zoals beton en glas. Bovendien is er de trend naar open ruimte, ongeacht of het gaat om kantoren, handelspanden, etc. Vaak worden de gebruikers geconfronteerd met akoestische problemen in deze ruimtes. De akoestische oplossing hangt telkens af van de ruimte in kwestie. Een plaatsbezoek leert ons of we best met wanden, zwevende kaders of volledige akoestische plafonds werken. Als akoestische spanplafonds bouwtechnisch geen optie zijn, gaan we voor zwevende kaders of akoestische spanwanden. In kantoorgebouwen hanteren we vaak deze oplossing omdat er doorgaans met tegelplafonds gewerkt wordt. Deze moeten - met het oog op onderhoud en aanpassingen van leidingen - makkelijk wegneembaar zijn”, zegt Edouard Van Overstraeten, sales manager van MonaVisa dat inmiddels een 30-tal medewerkers telt. “Verlichting en ventilatie kunnen ook perfect geïntegreerd worden in de spanplafonds. Egaal verlichte printwanden en lichtplafonds kunnen ook worden voorzien van akoestische isolatie.”

Design & Build projecten
Op de residentiële en klassieke projectenmarkt zijn vooral architecten en interieurarchitecten de aanspreekpartner voor MonaVisa. “Grootschalige kantoor- en gemengde projecten zijn een ander marktsegment. Denk aan de grote Design & Build projecten in onze grootsteden. Daar wordt er op een andere manier gewerkt. Meestal zijn er interne architecten in dienst en is de facility manager verantwoordelijk voor het gebouwenbeheer”, aldus Dieter Simoens. “Om ook dit real estate segment beter te bereiken ontwikkelde MonaVisa een akoestische app (app.monavisa.be). Een gebruiksvriendelijke tool, handig voor architecten en facility managers. In enkele eenvoudige stappen kunnen ze zelf de optimale akoestische oplossing voor een bepaalde ruimte berekenen. De app, intern ontwikkeld bij MonaVisa en gebaseerd op resultaten van heel wat testen (zie verder), geeft architecten en facility managers een duidelijk beeld van het beoogde resultaat en zorgt meteen ook voor een bijhorend certificaat.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


03/05/2021
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Beddeleem zorgt voor circulaire herinrichting kantoren hub.brussels
| 04/10/2022
De perfecte storm
| 04/10/2022
15% minder elektriciteitsverbruik voor Parijse kantorenwijk La Défense
| 03/10/2022
Hefvermogen elektrische heftrucks van Linde opgetrokken tot 18 ton
| 03/10/2022
Interface is eerste CO2-neutrale onderneming in vloerenindustrie
| 30/09/2022

Meer news