FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Het Home Office in topvorm

Het Home Office in topvorm

De uitbraak van het Corona-virus heeft kenniswerkers wereldwijd tot thuiswerken verplicht. Internationale studies wezen al na de eerste golf uit dat het technisch best wel lukte, maar dat thuiswerkers een gebrek aan ‘connectie’ met collega’s en organisatie als nadelig ervoeren. Nadrukkelijker klonk nog het gemis van de ergonomische kwaliteiten van het bureau en de kantoorstoel op de werkvloer.

Ook nationale studies wezen al vlug in de richting van onvoldoende of niet aangepast meubilair voor thuiswerken. Er is vooral vraag naar ergonomische uitrusting. Liefst 1 op 4 van de thuiswerkers denkt er zo over. Ongeveer twee derde verwacht het faciliteren van de thuiswerkplek door de werkgevers.

De conclusies uit de verschillende studies waren voor Kinnarps aanleiding tot het uitdokteren van concrete oplossingen die werkgevers aan hun thuis werkende werknemers kunnen voorstellen.

Aantrekkelijk en toegankelijk
Het Kinnarps ‘Express Assortment’, alias ‘Home Office pakket’, is een zuiver B2B aanbod dat tegen aantrekkelijke voorwaarden wordt voorgesteld. Kinnarps informeert de bedrijven over het standaard pakket of adviseert hen voor een pakket op maat. De werkgever verspreidt de informatie naar de thuiswerkende werknemers en bepaalt vrij hoe zij dat praktisch vertalen. Selectie van een bureau en kantoorstoel met aankoop door de werkgever is één optie. Een andere is om de werkgever tegen het klantenvoordeeltarief van het bedrijf de gewenste producten te laten aankopen. Een optie die bij steeds meer organisaties bijval geniet is het toevoegen van het ‘Home Office pakket’ aan het cafetariaplan. Dat biedt werknemers niet alleen de vrije keuze aan ergonomische uitrusting voor het thuiskantoor, maar tevens een fiscaal gunstige financiering, waardoor een Home Office in topvorm heel toegankelijk wordt gemaakt.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


12/04/2021
Facility Management
 



Ander nieuws
Linum Group opnieuw genomineerd voor Trends Gazelle West-Vlaanderen
| 26/11/2021
Factoren die de Europese kantoormarkt beïnvloeden
| 26/11/2021
Spacewell breidt zijn MCS FMIS-aanbod verder uit
| 25/11/2021
Nederland weert wegwerpbekers op kantoor
| 24/11/2021
Lage bezetting, maar kosten blijven hoog
| 19/11/2021

Meer news