FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Klanten geven prioriteit aan nieuwe geÔntegreerde technologieŽn voor gezonde gebouwen

Klanten geven prioriteit aan nieuwe geïntegreerde technologieën voor gezonde gebouwen

Johnson Controls, wereldleider op het gebied van slimme, veilige en duurzame gebouwen, presenteert de resultaten van onafhankelijk onderzoek onder meer dan achthonderd beleidsmakers in de bouwsector. Hieruit blijkt een duidelijke verschuiving op te treden naar meer investeringen in gezonde gebouwtrends en -technologieŽn. Het bedrijf met 135 jaar ervaring is ideaal gepositioneerd met technologieŽn en oplossingen die de ontwikkeling van gezonde gebouwen versnellen. De enquÍtes bevestigen dat de behoefte groter is dan ooit, aangezien 90% van de deelnemende bedrijven aangeeft specifieke middelen in te zetten voor initiatieven op het gebied van gezonde gebouwen.

"Bij een visie voor een gezonde wereld moeten gezonde gebouwen centraal staan. En dat betekent dat er moet worden voldaan aan de meest kritische elementen op het gebied van mensen, ruimtes en de planeet", aldus George Oliver, CEO van Johnson Controls. "Onze OpenBlue-technologieŽn vernieuwen het gebouwenlandschap en creŽren dynamische slimme faciliteiten. Deze helpen bedrijven om hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor gezonde ruimtes, verrijkte ervaringen en kostenbesparingen."

Eigenaars van gebouwen hebben moeite om een balans te vinden in dringende en tegenstrijdige prioriteiten tussen enerzijds de gezondheid en het welzijn van de werknemers, en anderzijds de broodnodige kostenbesparingen, verhoogde inkomsten en duurzaamheidsdoelstellingen." Michael Ellis, Executive Vice President en Chief Customer & Digital Officer bij Johnson Controls: "Wij bevinden ons in een goede uitgangspositie om bedrijven te helpen hun duurzaamheidsdoelen na te komen en tegelijkertijd het investeringsrendement te verhogen."

De pandemie heeft aangetoond dat weinig klanten in staat waren om de exploitatiekosten van het gebouw te verlagen ondanks de lagere bezettingsgraad, wat de noodzaak onderstreept van technologieŽn die zorgen voor flexibiliteit. Het energieverbruik zou drastisch lager moeten zijn als de bezettingsgraad laag is. Maar verrassend genoeg was minder dan ťťn op de tien gebouwbeheerders in staat om het energieverbruik met meer dan 20% te verminderen. Ellis: "In een tijd waarin bedrijven streven naar energie- en kostenbesparingen, zoeken klanten oplossingen die hen in staat stelt om het beter te doen en tegelijkertijd het gezondheidsprofiel van die gebouwen verhogen. Onze OpenBlue-technologieŽn leveren een unieke, baanbrekende mogelijkheid om gezonde ruimtes te creŽren die tegelijkertijd de duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen."

Uit de enquÍte onder de gebouwexploitanten komt een reeks specifieke investeringsprioriteiten naar voren om te kunnen voldoen aan de doelstellingen voor gezonde mensen, gezonde ruimtes en een gezonde planeet:

Gezonde mensen
Bedrijven zien steeds vaker in dat de gezondheid en het welzijn van hun werknemers drijvende krachten zijn achter goed presterende teams. Uit de onderzoeken komt naar voren dat organisaties steeds meer investeren in schone lucht in hun gebouwen, maar ook in het welzijn en de gemoedstoestand van werknemers. 80% van de respondenten geeft aan dat het beschermen van de gezondheid en veiligheid van mensen in gebouwen tijdens de pandemie en daarna zeer of extreem belangrijk is.

Hierbij wordt rekening gehouden met diverse nieuwe factoren, zoals temperatuurregeling, desinfectie, ventilatie en luchtfiltratie. Deze vereisen allen goed onderhouden systemen en apparatuur die worden versterkt door intelligente sensoren en besturingssoftware. De pandemie heeft het potentiŽle voordeel van deze technologieŽn en voor contactloze omgevingen vergroot. Deze mogelijkheden kunnen helpen om de algehele beveiliging van het gebouw te verbeteren. Dit gebeurt door de toegang, doorstroming en locatie van gasten en gebruikers van het gebouw beter te traceren, terwijl het vertrouwen behouden blijft. Johnson Controls levert oplossingen voor al deze aspecten en met het oog op het welzijn van mensen in gemeenschappelijke ruimten.

Gezonde ruimtes
Met behulp van data kostenbesparingen te ontdekken, maar ook snelle en geÔnformeerde beslissingen te nemen, is een cruciaal onderdeel van de facilitaire dienstverlening. 80% van de facility managers stelt dat meer flexibiliteit om sneller te kunnen reageren op noodsituaties een belangrijke drijfveer is voor investeringen in technologieŽn. Als voorbeelden noemen ze flexibele facilitaire bewaking en strategieŽn voor gezonde lucht.

De ruimtes waarin mensen werken, winkelen, wonen en zich vermaken worden na verloop van tijd aantrekkelijker, efficiŽnter en goedkoper qua exploitatie. Ruimte-optimalisatie, kapitaalplanning en het verhogen van de uptime en levensduur van activa ondersteunen de operationele prestaties. Daarnaast leiden ze ook tot kostenbesparingen en meer inkomsten voor gebouwexploitanten. Johnson Controls OpenBlue, een uitgebreid pakket van verbonden oplossingen en diensten, past digitale integratie toe om de prestaties van gebouwen en bedrijfsmiddelen te optimaliseren.

Gezonde planeet
Verbeteringen op het gebied van energie-efficiŽntie, duurzame energie en slimme gebouwtechnologie worden elk jaar belangrijker. 76% van de facility managers noemt kostenbesparingen voor energie een belangrijke drijfveer voor investeringen. Deze investeringen hebben ook invloed op de duurzaamheidsscore van bedrijven, een belangrijke graadmeter voor het aantrekken en behouden van investeerders, werknemers en klanten.

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 40% van het totale energieverbruik van de planeet en 36% van de broeikasgassen. Maar slechts 1% van de gebouwen krijgt ieder jaar een energiezuinige renovatie. Effectieve maatregelen zijn cruciaal om de regelgeving te verbeteren, het energieverbruik te verminderen en de duurzaamheid te vergroten. Voor de gezondheid van de planeet blijkt uit dat 57% van de organisaties van plan is om in de komende tien jaar minstens ťťn faciliteit CO2-neutraal of energiepositief te maken.

Via continue inspanningen om meer gezonde gebouwen te ontwikkelen, heeft Johnson Controls alleen al in Noord-Amerika meer dan drieduizend energiebesparende projecten uitgevoerd. Dit heeft geleid tot een afname van meer dan 29 miljoen ton koolstofuitstoot door faciliteiten van klanten. Daarnaast werd met behulp van een uitgebreide reeks producten en technologie-oplossingen zes miljard dollar bespaard aan energiekosten en exploitatiekosten. In het boekjaar 2019 was bijna de helft van de inkomsten van Johnson Controls afkomstig van producten en diensten die het energieverbruik verminderen en de duurzaamheid verbeteren. Johnson Controls helpt eigenaren en bewoners van gebouwen om efficiŽnte en productieve beslissingen te nemen ter ondersteuning van gezonde mensen, gezonde plaatsen en een gezonde planeet.

Klik hier voor meer informatie >>
Download de samenvattingen van de onderzoeken >>08/03/2021
Gebouwen en Technieken
 Ander nieuws
Beddeleem zorgt voor circulaire herinrichting kantoren hub.brussels
| 04/10/2022
De perfecte storm
| 04/10/2022
15% minder elektriciteitsverbruik voor Parijse kantorenwijk La Dťfense
| 03/10/2022
Hefvermogen elektrische heftrucks van Linde opgetrokken tot 18 ton
| 03/10/2022
Interface is eerste CO2-neutrale onderneming in vloerenindustrie
| 30/09/2022

Meer news