FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Welke impact heeft de coronacrisis op facility management in België?

Welke impact heeft de coronacrisis op facility management in België?

U komt het te weten in het rapport dat IFMA Belgium Chapter in september publiceerde. De enquête werd in augustus 2020 uitgevoerd. De resultaten geven de impact van de coronacrisis weer en bieden ook nu, tijdens de tweede lockdown, nuttige inzichten. Een samenvatting.

Benchmark
De coronacrisis zet de (facilitaire) wereld op zijn kop, nog steeds. En de vraag is hoelang COVID-19 ons leven nog zal bepalen. Alle studies en lessons learned zijn momenteel welkom om bij te leren. In het IFMA-rapport ‘De impact van de coronacrisis op facility management in België’ komt u te weten hoe 153 collega’s, waarvan het overgrote deel facility managers, de directe impact ervaarden in de praktijk, de periode na de lockdown en welke toekomstverwachtingen ze hebben. Het werk is opgedeeld in drie overzichtelijke hoofdstukken, doorspekt met cijfers en infografieken.

Ongeveer de helft van de respondenten is actief in de facilitaire dienstverlening. De andere deelnemers komen uit zeer diverse sectoren zoals de overheid, vastgoed, business services en IT, financial services, healthcare en dergelijke meer. De geënquêteerden situeren zich hoofdzakelijk in middelgrote, grote of zeer grote bedrijven. Bijna de helft werkt in een megabedrijf met meer dan 1.000 medewerkers.

Maart 2020
Het eerste hoofdstuk focust op de directe gevolgen van de lockdown. Uit de antwoorden blijkt dat er massaal gevolg werd gegeven aan de oproep van de overheid om zoveel mogelijk te telewerken. 56% van de respondenten werkte enkele maanden volledig van thuis uit.

Hierbij kunnen we ons de vraag stellen of het mogelijk is om alle taken van thuis uit te voeren? 72% antwoordt bevestigend. De overige 28% ondervindt toch een aantal problemen. Beperkingen die vaak werden vermeld zijn technische problemen, storingen tijdens videocalls, de beschikbare ruimte thuis en het gebrek aan ergonomische ondersteuning. Niettemin zegt 78% in de toekomst meer in te zetten op telewerken...


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


25/01/2021
Facility Management
 Ander nieuws
Beddeleem zorgt voor circulaire herinrichting kantoren hub.brussels
| 04/10/2022
De perfecte storm
| 04/10/2022
15% minder elektriciteitsverbruik voor Parijse kantorenwijk La Défense
| 03/10/2022
Hefvermogen elektrische heftrucks van Linde opgetrokken tot 18 ton
| 03/10/2022
Interface is eerste CO2-neutrale onderneming in vloerenindustrie
| 30/09/2022

Meer news