FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » “Efficiënt organisatorisch beleid om de continuïteit te garanderen”

“Efficiënt organisatorisch beleid om de continuïteit te garanderen”

Bart Janssens (operations manager Statutory Services, Utilities & Certification Building Vinçotte): “43% van de werknemers vreest om besmet te worden wanneer ze terugkeren naar kantoor. Het is heel belangrijk om vertrouwen te scheppen met een veilige werkomgeving.”
Vinçotte gooit momenteel al haar kennis en ervaring in de strijd tegen het coronavirus. Bedrijven doen er volgens Bart Janssens (operations manager Statutory Services, Utilities & Certification Building Vinçotte) immers best alles aan om een tweede lockdown of uitbraak van het virus in het bedrijf te vermijden: “Een efficiënt beleid met de juiste organisatorische maatregelen is cruciaal.”

Vertrouwen geven
Toen de crisis uitbrak zette Vinçotte haar concept van remote auditing in snel tempo op punt, zodat de activiteiten konden verdergezet worden. Bart Janssens (operations manager Statutory Services, Utilities & Certification Building Vinçotte) verwijst naar de enquête van StepStone: “43% van de werknemers vreest om besmet te worden wanneer ze terugkeren naar kantoor. Het is zeer belangrijk dat er voldoende aandacht besteed wordt aan de veiligheid van de werkplek en het gebouw in het algemeen. Veel bedrijven vragen zich echter af hoe ze zich moeten organiseren met het oog op een veilige werkomgeving. Vanuit ons hoger doel, ons engagement voor een veiligere en efficiënte samenleving, hebben wij ons COVID-19 Safe Zone-certificaat ontwikkeld. Tijdens de audit kijken onze experten of ‘COVID-checkers’ welke organisatorische maatregelen het bedrijf heeft genomen. Het certificaat geeft niet alleen naar de medewerkers, maar ook naar de klanten en stakeholders toe vertrouwen. Zowel de overheid, de medewerkers als de klanten verwachten dat de onderneming veilig is. Op die manier kan ook de businesscontinuïteit gegarandeerd worden. Daarnaast lanceerden we de tool HVAC COVID-19 Proof en werkten we samen met start-up Esoptra de Savitas Security Check uit, een systeem van anonieme contact tracing op het werk via een QR-code.”

Anticiperen
Bart Janssens denkt dat veel bedrijven toe zijn aan extra ondersteuning: “We weten dat men soms blind is voor bepaalde situaties. Als externe organisatie kunnen wij druk op de ketel zetten en een deadline vooropstellen. Onze experten geven aandachtspunten mee op basis van hun ervaringen. Nu heeft men nog tijd om zaken voor te bereiden. Het is positief dat we gedwongen werden om goed na te denken over het evenwicht tussen telewerken en op kantoor, maar ooit komt het moment dat er terug meer op kantoor zal worden gewerkt.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


07/12/2020
Facility Management
 Ander nieuws
Beddeleem zorgt voor circulaire herinrichting kantoren hub.brussels
| 04/10/2022
De perfecte storm
| 04/10/2022
15% minder elektriciteitsverbruik voor Parijse kantorenwijk La Défense
| 03/10/2022
Hefvermogen elektrische heftrucks van Linde opgetrokken tot 18 ton
| 03/10/2022
Interface is eerste CO2-neutrale onderneming in vloerenindustrie
| 30/09/2022

Meer news