FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Met doelgericht stappenplan drempelvrees overwinnen

Met doelgericht stappenplan drempelvrees overwinnen

Begin oktober heeft IFMA in het Brusselse Herman Teirlinckgebouw (Turn & Taxis) een rondetafel met als thema ‘IoT’ (Internet of Things) georganiseerd. De talrijke opkomst bewees nogmaals hoe actueel dat onderwerp is voor de wereld van Facility Management.

Na het welkomstwoord door Tanja Barella, operations director IFMA Belgian Chapter, leidde Kathleen Philips, directeur IoT bij imec Nederland, het onderwerp in. IoT is de sleutel tot smart spaces, maar blijft vandaag nog relatief beperkt tot meten, een statuscheck en het eenvoudige aan-/uitschakelen van technische uitrusting in gebouwen. IoT laat echter veel meer toe, waaronder intuïtieve interactie en het connecteren van mensen. “Het herkennen van activiteit, ademhaling, hartslag, tracking en identificatie zijn slechts enkele voorbeelden waarbij een gebouw meet en vaststellingen doet over zijn gebruikers”, geeft Kathleen Philips aan. “Radartechnologie biedt de beste mogelijkheden tot contactloze interactie, dus zonder dat er wearables of smartphones aan te pas komen. Ze kan discreet integreren in gebouwen, zonder enige hinder voor de gebruikers van het gebouw, en ze is ook bestand tegen weerelementen voor buitengebruik. Toepassingen voor radartechnologie zijn zeer gevarieerd. Zoals smart health, met bijvoorbeeld bewaking van de ademhaling bij baby’s. Smart city. Smart mobility, met het openen en starten van de auto zonder sleutel. Smart industry, met het terugvinden van gereedschappen. En smart home.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


11/02/2020
ICT en Telecom
 Ander nieuws
Assa Abloy Entrance Systems ISO/IEC 27001:2022 gecertificeerd
| 11/06/2024
Epyc Solutions & Axele on-the-job
| 10/06/2024
Save the date voor de 3e editie van Summer Vibes
| 07/06/2024
Resivo cloudgebaseerde toegangscontrole voor woongebouwen
| 06/06/2024
Vice-eersteminister en burgemeester brengen bezoek aan Drisag
| 06/06/2024

Meer news