FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Spaceplanning troef in war for talent

Spaceplanning troef in war for talent

Recent ontzorgde Vinci Facilities zijn trouwe klant Europcar Mobility Group volledig in de uitbouw van een nieuw hoofdkantoor in Zaventem. Zo werden onder meer de verkoop van het oude pand en de verhuisoperatie in goede banen geleid. Kers op de taart was evenwel de totaalinrichting van het nieuwe hoofdkantoor.

Sinds 2010 maakt Vinci Facilities deel uit van Vinci Energies binnen de Vinci Group die vooral bouwtechnisch georiënteerd is. Naast die expertise (HVAC, elektriciteit…) heeft de groep ook audiovisuele en energetische expertise (denk aan elektrische laadpalen) in huis. Voor de afwerking van bouwprojecten, verhuisactiviteiten en softservices werkt het samen met aannemers. “Onze collega’s zijn vooral gefocust op hardservices, wij eerder op integrated facilities management. Vanuit die invalshoek werd de voorbije jaren geïnvesteerd in de begeleiding van Design & Build-projecten, met focus op retail en kantoorinrichting”, aldus Marnix Dejonghe, business unit manager. “Spaceplanning maakt deel uit van onze visie op Facility Management. Vanuit de beschikbare gebouwtechnische en energetische expertise maken we gebouwen duurzamer. Onze eindklant is nu de eindgebruiker van het gebouw, eerder dan de bouwheer. Welzijn op de werkplek bevordert de productiviteit. Een aangename en efficiënte werkomgeving is belangrijk in de war for talent. Ook daarin kunnen we onze klanten begeleiden.”

Vaste klant
Europcar Mobility Group, dat onder meer personenwagens en bestelwagens verhuurt, is sinds vele jaren klant bij Vinci Facilities. Tot voor kort waren hun diensten verspreid over twee locaties in Zaventem. Met het doel de diensten te centraliseren, werd gekozen om een van de twee locaties volledig te verbouwen, een gebouw met drie bouwlagen dat eerder niet volledig benut was, gelegen aan de Brixtonlaan. “Er zijn een 50-tal medewerkers die samen een vrij hecht team vormen. Iedereen kent iedereen”, aldus Adriaan Cleymans, Facility Manager bij Vinci Facilities. Hij volgt de klant dagelijks operationeel op.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


04/11/2019
Verhuis, Opslag en Logistiek
 Ander nieuws
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Onderzoek Idewe legt opvallende inzichten rond ‘het nieuwe werken’ bloot
| 22/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021
Peripass start strategisch partnershap met Securitas
| 21/09/2021

Meer news