FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Omgetoverd tot ‘The Happiness Factory’ - Zweeds hoofdkantoor Coca-Cola European Partners

Omgetoverd tot ‘The Happiness Factory’ - Zweeds hoofdkantoor Coca-Cola European Partners

In 2014 nam Coca-Cola European Partners (CCEP) het besluit om het Zweedse hoofdkantoor gevestigd in een buitenwijk van Stockholm om te vormen tot een werkomgeving die de meer dan 130-jarige geschiedenis en het imago van het merk eer aandoet. Leesman werd ingeroepen voor een voor/na-meting, evenals ‘GoToWork’ als adviesbureau voor het ontwikkelen en opvolgen van werkplekstrategieën.

Weinig zaken zijn zo herkenbaar als het glazen Coca-Colaflesje. Dit ‘uniek-zijn’ wou CCEP benadrukken via de werkomgeving.
Het kantoorgebouw dateerde uit de jaren tachtig. Het telde 150 individuele kantoorruimten, verbonden door lange, grijze gangen, en werd ervaren als ‘saai’ en ‘rommelig’. Stalen van de producten lagen her en der verspreid, zonder op te vallen. Kortom een look & feel die niet meer bij het heden en het merkimago paste. Toch verkozen Zweedse jongeren het bedrijf nog steeds als geprefereerde werkgever.

Karin Ståhl, werkplekstrateeg bij ‘GoToWork’, werd aangetrokken voor de begeleiding van de nieuwe inrichting en het changemanagement. “De vloeren voelden leeg aan, zelfs al waren er heel wat mensen aanwezig”, blikt Karin Ståhl terug naar de uitgangssituatie. “Medewerkers konden zich door het gebouw verplaatsen zonder dat iemand het opmerkte. Ongeacht de leeftijd van de mensen ervaarde iedereen een gebrek aan communityverbondenheid en een gebrek aan onderlinge samenwerking. De Leesman-meting gaf op dat vlak slechts 40% tevredenheid”.

De totale Leesman-score kwam uit op een povere 56,0 punten, 5 punten lager dan het gemiddelde van de Leesman index en 16,7 punten onder het gemiddelde van de Leesman+-classificatie die geldt als benchmark voor de wereldwijd beste werkplekken.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


16/07/2019
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Gezondheidsproblemen niet typisch voor ouderen
| 28/09/2021
Vuilvangmat van Mewa beschermt tegen vocht en vuil
| 27/09/2021
Beddeleem plaatst systeemwanden in nieuwe HQ Securex
| 24/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021

Meer news