FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Geen papier, geen draden en maximale mobiliteit: geleidelijke revolutie bij DKV

Geen papier, geen draden en maximale mobiliteit: geleidelijke revolutie bij DKV

De oppervlakte verkleinen en het welzijn van de werknemers verhogen, dat is haalbaar. De verhuizing van het bedrijf combineren met een grondige herziening van de processen, dat is gedurfd. Daarenboven ook nog eens het ondernemerschap en de corebusiness ontwikkelen in de richting van dienstverlening en het contact met de klanten, dat zijn al rijkelijk veel uitdagingen om aan te gaan! Verzekeraar DKV wist ze echter snel en crisisvrij tot een goed einde te brengen.

In 2015 waren zusterbedrijven DKV, dé referentie op het vlak van ziekteverzekeringen voor particulieren, en ERGO, gespecialiseerd in pensioensparen, levensverzekeringen en investeringen, gevestigd in een kantoorruimte van 12.160 m² aan het Madouplein in Brussel. Aangezien de vervaldag van de huurovereenkomst naderde, stelden ze zich de klassieke vraag: blijven of vertrekken? “We zaten toen in een typisch blockhaus uit de jaren zeventig, met kleine ramen, lage plafonds, gele muren en linoleum” aldus Emmanuel de Talhouët, die toen net aangesteld was als CEO. “Ik ben terechtgekomen in een fantastisch bedrijf, dat zich echter nog niet bewust was van de digitale revolutie en de inflatie van de gezondheidszorg. De goede resultaten en reputatie van het bedrijf stonden het interne ontwikkelingsvermogen enigszins in de weg. De manier van werken, met veel papierprocessen, was achterhaald. Er moest heel wat veranderen aan de aanpak: de klant weer centraal plaatsen, meer in teams werken, de processen moderniseren... Bovendien voldeed het gebouw aan het Madouplein niet langer aan de basisbehoeften van onze medewerkers: functionele mobiliteit, met opnieuw samengestelde teams, de indijking van de papierstromen in het voordeel van het telefonisch contact, de groei van de activiteit, de lancering van nieuwe producten en de daarbij horende marketing, met een behoefte aan grotere ruimten voor samenwerking”.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


18/04/2019
Facility Management - Energie en Milieu
 Ander nieuws
Vuilvangmat van Mewa beschermt tegen vocht en vuil
| 27/09/2021
Beddeleem plaatst systeemwanden in nieuwe HQ Securex
| 24/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021

Meer news