FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Verhuizing van de hoofdzetel van Aliaxis naar Triomf

Verhuizing van de hoofdzetel van Aliaxis naar Triomf

De hoofdzetel van Aliaxis Group is een knap staaltje van architecturale integratie, waarbij vooral gefocust werd op de circulatie en communicatie tussen de diensten. Het resultaat is een aantrekkelijke, lichtrijke werkomgeving voor zowel klanten als medewerkers in het bekende Triomf-gebouw in Elsene. Nieuw voor de medewerkers op de hoofdzetel van Aliaxis is dat kantoortuinen er voortaan de norm zijn, en dat heeft geen strubbelingen veroorzaakt.

In juni 2015 werd Laurent Lenoir CEO van Aliaxis. Hij wilde een nieuwe dynamiek teweegbrengen binnen de groep die gespecialiseerd is in de productie en verdeling van vloeistofbehandelingssystemen en die een jaaromzet van 3 miljard euro haalt met een personeelsbestand van 16.000 mensen wereldwijd. Over een gelukkig toeval gesproken, want in 2015 liep ook de huurovereenkomst van de hoofdzetel van Aliaxis aan de Tervurenlaan af. Er werd beslist te verhuizen volgens een HR-strategie waarbij de prioriteit naar de interactie en communicatie tussen de medewerkers gaat om de efficiëntie te vergroten en de bedrijfswaarden te versterken.

Nancy De Loor, op dat ogenblik Executive Assistant van de CEO, was de spilfiguur van het project rond de verhuizing van de hoofdzetel van Aliaxis. Ze vertelt ons meer over het eisenpakket: “We wilden in Brussel blijven en kunnen genieten van zowel een aantrekkelijk openbaar vervoersaanbod als voldoende parkeerplaatsen voor onze medewerkers. Dat spreekt voor zich! We moesten de geplande stijging van het aantal medewerkers meenemen in het project. Op basis van die criteria hebben we een lijst met een aantal mogelijke vestigingen gemaakt. Uiteindelijk kreeg het Triomf-gebouw aan de Fraiteurlaan in Elsene de meeste stemmen van het Group Leadership Team dat dit verhuisproject begeleid heeft. De keuze werd goedgekeurd door zowel de CEO van Aliaxis als de voorzitter van de raad van bestuur.” En zo liet Aliaxis haar oog vallen op de vier hoogste verdiepingen van het Triomf-gebouw dat deel uitmaakt van de portefeuille van Befimmo. Goed voor een totale oppervlakte van 4.200 m².


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


25/04/2019
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Doe-het-zelf energieleverancier
| 20/09/2021
Er is meer dan elektriciteit!
| 17/09/2021
Ieder voor zich?
| 15/09/2021
Vijfjarig contract Sodexo voor facility management nieuwe hoofdzetel Beobank
| 14/09/2021
Nieuw hoofdkantoor voor Aquafin zet in op circulair
| 13/09/2021

Meer news