FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Graag een beetje food experience?

Graag een beetje food experience?

Mauro Brigham en Nicolas Ntalakidis, oprichters van studie- en architectenbureau NCBHAM
De nieuwe visie op bedrijfscatering wil de gebruiker een ‘verscheidenheid van ervaringen’ voorschotelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want daarvoor is kennis van zeer uiteenlopende parameters vereist: voedingsaanbod, design en techniciteit van de voorzieningen en werkwijzen.

Het aantrekken en behouden van personeel vereist tegenwoordig een heel andere opvatting van de werkomgevingen en diensten, waaronder ook catering. De gewone ‘cafetaria’ beantwoordt niet meer aan de huidige ambities op het vlak van welzijn op het werk. Om een beter beeld te krijgen van de innovaties die zich aftekenen, hadden we een gesprek met twee experts die op dit vlak grenzen verleggen: Mauro Brigham en Nicolas Ntalakidis van het studie- en architectenbureau NCBHAM.

“We hebben in 2013 samen een vennootschap opgericht, nadat we elkaar ontmoet hadden in het kader van een gemeenschappelijk project”, aldus Nicolas Ntalakidis. “Maar we hadden niet gedacht dat onze diensten m.b.t. interieurarchitectuur en het ontwerp van cateringruimtes zo nauw samenhingen, en we hadden al helemaal niet zo’n reactie van de markt verwacht.” Zo vat hij hun succesvolle samenwerking op het gebied van ‘design & food experience’ samen, die nu al zes jaar duurt en waarmee ze zich vooral toespitsen op werkomgevingen. Als ingenieur van opleiding vergaarde hij zijn kennis over de technieken en het beheer van collectieve catering in de studiebureaus van enkele internationale cateringbedrijven.
Mauro Brigham, creative director en de andere helft van het oprichtersduo, is interieurarchitect. Hij heeft heel wat ervaring met het ontwerp en de inrichting van werkruimten, maar ook van retail- en woonruimten, openbare ruimten en zelfs ‘straatrestaurants’, zoals hij ze noemt, restaurants waar je in je vrije tijd naartoe trekt. “Daar ontstaat de culinaire creatie en ervaring om cateraars de keuzes van de consumenten te tonen, die representatief zijn voor wat ze in hun bedrijfsrestaurant willen terugvinden”, zegt hij.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


24/04/2019
Catering
 Ander nieuws
Meer zakenreizen, maar duurzaam reizen blijft uitdaging
| 15/08/2022
De werkomgeving is op weg voor ‘phygital’
| 08/08/2022
Gen X-Y-Z, complementair op de werkvloer
| 01/08/2022
Nederland blaast warm en koud bij elektrisch rijden
| 25/07/2022
Zonwerende folie beschermt ouderen van Woonzorgcentrum Meulenbroek
| 19/07/2022

Meer news