FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » “Innoveren binnen context van vrijheid en vertrouwen”

“Innoveren binnen context van vrijheid en vertrouwen”

Jan Flament
“Mensen helpen, betrokkenheid creëren met de omgeving: dat is waar we het voor doen. Innoveren binnen een context van vrijheid en vertrouwen is de filosofie van het huis. En dan kunnen fantastische projecten gerealiseerd worden, zoals onze smart grid”, aldus algemeen manager Technische, Facilitaire en Administratieve diensten van het UZ Brussel Jan Flament (40).

Oorspronkelijk politicoloog van opleiding (VUB) geraakte Jan Flament meer en meer geboeid door HR en de facilitaire wereld in ziekenhuizen. Tussendoor behaalde hij een master Hospital Management (UCL) en volgde het postgraduaat Facilitair Management aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven (Gent) : “Ik startte als stafmedewerker van de Algemeen Directeur in AZ Jan Palfijn en was er onder meer projectcoördinator bij de begeleiding van het personeel naar een nieuw statuut en de uitbouw van HR-diensten in de verzelfstandiging van de Antwerpse OCMW-ziekenhuizen. Na een tweetal jaar ging ik bij ZNA als HR-manager aan de slag, waar ik onder andere voor vier campussen personeelsverantwoordelijke was. Daarna heb ik ongeveer drie jaar bij de Raad van de Universitaire Ziekenhuizen van België gewerkt als operationeel manager en business process analyst.”

Jan Flament begon midden 2008 bij UZ Brussel als manager Patiëntenadministratie. Hij groeide door tot manager Infrastructuur, Apparatuur en Patiëntenadministratie (2011) en werd in september 2017 algemeen manager Technische, Facilitaire en Administratieve diensten. Binnen deze functie rapporteert hij aan de general manager en is hij verantwoordelijk voor de aansturing van vijf afdelingen (circa 600 medewerkers; 132.000 m² te onderhouden gebouwen, 32 ha campusomgeving en 3.000 parkeerplaatsen; jaarlijks €44 miljoen exploitatiebudget, jaarlijks €25 miljoen investeringsbudget): de technische dienst (beheer en ontwikkeling van infrastructuur), facilitaire services (schoonmaak, voeding & restauratie, beveiliging, afvalbeheer), biotechniek (beheer medische apparatuur), patiëntenadministratie (beheer administratief patiëntentraject), interne dienst preventie en fysische controle. “Patiënten en medewerkers helpen, daar doen we het voor. Ons project Villa Samson (een gebouw naast het UZ Brussel waar patiënten huisdieren kunnen ontmoeten, nvdr) kwam bijvoorbeeld tot stand via fundraising en vrijwilligerswerk. Wij hebben er niets aan gewonnen, maar mensen die het nodig hebben wel echt geholpen. Een dergelijk initiatief creëert dynamiek, trots en betrokkenheid met de omgeving. Voor mij is dat de essentie van managen: ‘Waarom zitten we hier’? Omdat we effectief betrokkenheid willen creëren ten opzichte van onze omgeving.”Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


17/05/2018
Energie en Milieu
 Ander nieuws
Vuilvangmat van Mewa beschermt tegen vocht en vuil
| 27/09/2021
Beddeleem plaatst systeemwanden in nieuwe HQ Securex
| 24/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021

Meer news