FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Schoonmaak gaat steeds meer voor outsourcing

‘Schoonmaak’ is één van de grootste FM-kostenposten in zowel publieke als privéorganisaties. Om de kosten en prestaties te optimaliseren, biedt JETTE CLEAN een flexibele en progressieve formule zodat elke klant van de beste oplossing kan genieten.

Volgens de meeste onderzoeken is schoonmaak een van de drie grootste kostenposten die niet tot de kerntaken behoren binnen bedrijven. Toch is het onderhoud van de gebouwen cruciaal voor de organisaties. Het is een investering waarvan ze dagelijks de vruchten plukken, want de properheid van de werkplekken heeft een bijzonder grote invloed op het welzijn en de productiviteit van de werknemers. Ook voor de eerste indruk op de klanten is het essentieel dat de werkruimten er verzorgd uitzien.
Helaas heeft de schoonmaaksector te lijden onder een grote mate van absenteïsme door de vele werkongevallen en een sterk personeelsverloop.
Door hun schoonmaakactiviteiten uit te besteden aan een gespecialiseerde dienstverlener, genieten bedrijven niet alleen van een betere efficiëntie en meer flexibiliteit, maar kunnen zij ook fors besparen. De meeste Belgische bedrijven beseffen dit nu ook duidelijk, want ongeveer 55% van de bedrijven heeft ervoor gekozen om de schoonmaakactiviteiten uit te besteden.

Voordelen van outsourcing

"Sommige organisaties zijn bang dat ze te maken zullen krijgen met sociale bewegingen als ze kiezen voor outsourcing" aldus Burak Sezer, COO van JETTE CLEAN. "Maar we kunnen hen geruststellen: we voerden diverse werkmodaliteiten in om dit te voorkomen en deze belangrijke verandering vlotjes te laten plaatsvinden. In ons dienstenpakket is de volledige begeleiding van onze klanten inbegrepen, voor zowel tijdelijke vervangingen als lang termijn samenwerkingen. We kunnen bijvoorbeeld een plan overeenkomen voor de vervanging van schoonmaakpersoneel wanneer iemand met pensioen gaat. Maar we kunnen ook het schoonmaakpersoneel van het bedrijf overnemen. Voor dergelijke contractuele overdrachten houden we ons aan CAO nr. 32bis. Het enige dat voor de werknemers verandert, is hun werkgever. Er zijn dus heel wat oplossingen mogelijk, die individueel aangepast kunnen worden aan elke klant".Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


29/04/2016
Schoonmaak en Hygiëne
 Ander nieuws
Tevredenheid bij Belgische werknemers
| 28/10/2021
België sterk in trek bij hackers
| 27/10/2021
2021 Global Status Report for Buildings and Construction
| 26/10/2021
Nederlandse overheid promoot hybride werken
| 25/10/2021
BIM, winst voor FM
| 22/10/2021

Meer news