FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Facility Awards 2013 l Case Study AW EUROPE | A project to drive the future

Amper negen maanden waren nodig om het nieuwe logistieke centrum van AW EUROPE achter de bestaande gebouwen op de site van Baudour uit de grond te zien rijzen. Een 'Facilities'-project dat onder leiding van Grégory Declercq, Loss Prevention, Facilities & Maintenance Manager, stond. Het nieuwe logistieke centrum heeft een oppervlakte van zo'n 8.000 m², inclusief kantoren, wat de totale oppervlakte van de AW EUROPE-sites in België op 25.000 m² brengt.

Een FM-project met een dubbele toegevoegde waarde. Grégory Declercq, Loss Prevention, Facilities & Maintenance Manager bij AW Europe, legt uit welke doelstelling nagestreefd werd met de bouw van een nieuw logistiek centrum voor AW EUROPE: "De bedoeling van dit project voor AW Europe was om zich te versterken op twee verschillende maar aanvullende gebieden. Enerzijds werd het centrum ontworpen om vanaf het begin de logistieke stromen te verbeteren, vooral door de centralisering van activiteiten die vroeger verspreid waren over aparte vestigingen. Anderzijds kunnen we er nieuwe activiteiten onderbrengen en in de logistieke activiteiten opnemen, wat onze positie binnen de AISIN AW-groep versterkt en van ons in zekere zin een Europees uitstalraam maakt".
Het projectbeheer bleef in handen van het Loss Prevention & Facilities-team dat meewerkte aan elke fase van het project, van het ontwerp tot de oplevering, waardoor het architecturaal evenwichtig en coherent bleef qua toepassing van technieken die min of meer dezelfde waren als de technieken die al in de bestaande gebouwen gebruikt werden. "De uiteindelijke doelstelling was om te beantwoorden aan de eisen van onze activiteiten en de interne en externe klanten tevreden te stellen” verduidelijkt Grégory.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


25/03/2013
Gebouwen en Technieken - Facility Management - Verhuis, Opslag en Logistiek
 Ander nieuws
BIM, winst voor FM
| 22/10/2021
Als beste uit de test: de Smart Life CO2-meter
| 21/10/2021
Bedrijfscomputers altijd geüpdatet
| 21/10/2021
Veel Nederlandse bedrijven hebben al afspraken rond hybride werken
| 20/10/2021
Uitbreiding Tork PeakServe-assortiment komt tegemoet aan hogere eisen openbare hygiëne
| 20/10/2021

Meer news