FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

De liefde van de werknemer gaat door de maag

Sterke partners: Yves Matthys en Bartel Dewulf, beide gedelegeerd bestuurders van Belgocatering, verdelen de commerciële en culinaire taken.
Voor Belgocatering is goed eten een sociaal gegeven, dat medewerkers van een bedrijf in contact brengt en aanspoort tot uitwisseling van ideeën. Een goed bedrijfsrestaurant versterkt de samenhorigheid tussen collega’s en houdt mensen ook binnen het bedrijf, zodat risico’s op ongevallen door een gehaaste rit naar een al even gehaaste hap buitenhuis wegvallen. Kwalitatieve bedrijfscatering straalt ook af dat de werkgever goed zorgt voor zijn medewerkers en dat heeft automatisch positieve gevolgen voor de productiviteit.

Belgocatering is nu elf jaar actief op de Belgische markt. “Als jong cateringbedrijf in het strijdperk treden tegen vier grote gevestigde waarden kan slechts door het anders te spelen en voluit voor kwaliteit te gaan” verklaren Bartel Dewulf en Yves Matthys, gedelegeerd bestuurders.
Voor Bartel Dewulf wordt kwaliteit voor 50% bepaald door de basisproducten, de ingrediënten waarmee gekookt wordt. Daarin verschilt een bedrijfsrestaurant niet van een traditioneel restaurant, noch van een sterrentempel! Daarom hecht Belgocatering zeer groot belang aan de inkoop van alle voedingsproducten. Het trekt zelf naar de befaamde markt van Rungis, is aanwezig in de vismijn van Zeebrugge om zich te verzekeren van de laatste vangst (= meest verse vis) en koopt aan bij de gespecialiseerde groothandels die ook de sterrenkoks in ons land bevoorraden. Op onze vraag naar de prijsinvloed van een dergelijke keuze repliceert Bartel Dewulf als volgt: “Wat wil je zelf op je bord zien verschijnen: 220 gr middelmatig vlees of 180 gr kwaliteitsvlees? De prijs is hetzelfde!”.

Een organisatie in dienst van de smaak Belgocatering gaat prat op een horizontale organisatie. Onder de beide gedelegeerd bestuurders Yves Matthys en Bartel Dewulf staan alle geranten van de bedrijfsrestaurants op één lijn. Zij weten zich geruggensteund door een organisatie in dienst va de klant: een diëtiste, een HACCP-verantwoordelijke, kwaliteitscontrole, personeelszaken, aankoop, enz. Yves Matthys en Bartel Dewulf zijn bijzonder trots op de teamgeest die onder het personeel leeft en het uiterst geringe ziekteverzuim. Wanneer iemand ziek valt regelt de eigen personeelsdienst de optimale vervanging.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


18/04/2011
Catering - Facility Management
 Ander nieuws
Tevredenheid bij Belgische werknemers
| 28/10/2021
België sterk in trek bij hackers
| 27/10/2021
2021 Global Status Report for Buildings and Construction
| 26/10/2021
Nederlandse overheid promoot hybride werken
| 25/10/2021
BIM, winst voor FM
| 22/10/2021

Meer news