FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Reverse graffiti op damwand: een kunstwerk van zijn tijd

Op een damwand in het Luxemburgse Vianden werd een bijzonder kunstwerk gecreëerd. Samen met Kärcher en energiebedrijf SEO maakte kunstenaar Klaus Dauven een reverse graffiti - ook green graffiti genoemd - op het 100 meter brede en 30 meter hoge oppervlak van de damwand bij de Lohmühle. “Cleaning zit in het DNA van Kärcher, maar waardebehoud, ‘caring’, in de vorm van het onderhouden van grote monumenten en gebouwen, evenzeer. Dit project brengt kunst en utiliteit samen”, zegt Bart Hullebroeck, Marketing Manager bij Kärcher.

Met deze reverse graffiti brengt Klaus Dauven een eerbetoon aan de arbeiders die de dam bouwden. Het motief sluit goed aan bij de reeks portretten, die hij creëerde in Bamberg of in de Franse havenstad Sète. "Menselijke gezichten komen ook hier optimaal tot hun recht, omdat Vianden zich in een eerder geürbaniseerd gebied bevindt. Ook dit graffiti werk zal na verloop van tijd verdwijnen door verwering en biologische aangroei”, zegt de Duitse kunstenaar. Het werk is in eerste instantie bedoeld voor het door de vzw ViArt georganiseerde kunstfestival "KonschTour", dat in Vianden plaats vindt. "Deze reverse graffiti geeft een visuele meerwaarde aan de damwand, in het bijzonder via het panoramisch uitzicht vanaf het aanpalend historisch kasteel", zegt Luc Reinig, directeur van SEO. De Société Electrique de l'Our - genaamd naar de lokale stroom - exploiteert de pompaccumulatiecentrale om piekstroom op te wekken.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


23/08/2023
Schoonmaak en Hygiëne
 Ander nieuws
Advertease introduceert Wi-Fi technologie voor noodsituaties
| 18/07/2024
Vintia Ieper ontvangt Great Place to Work-certificaat
| 17/07/2024
Robot Sam ontsmet ruimtes grondig, snel en zonder chemicaliën
| 16/07/2024
Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes
| 11/07/2024
BauWatch heeft criminaliteitsrapport voor de bouwsector klaar
| 10/07/2024

Meer news