FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Futuristische werkomgeving in een respectabele historische stadskern

Futuristische werkomgeving in een respectabele historische stadskern


Het Europese Bloomberg hoofdkantoor in de center van London biedt plaats aan net geen 7000 medewerkers en beslaat een terrein van 12.950 m² waarop twee gebouwen staan die met loopbruggen doorverbonden zijn. De totale bruto vloeroppervlakte beloopt meer dan 107.000 m². De samenwerking met Norman Foster van het internationaal vermaarde architectenbureau Foster + Partners voor de ontwikkeling van het Europese Bloomberg hoofdkantoor, begon al in 2009. De lat werd zeer hoog gelegd, want de uiteindelijke realisatie moest een nieuwe standaard voor kantoorgebouwen zetten en opvallen als meest duurzame kantoorgebouw.


Het ontwerpteam slaagde met glans, want het Europese Bloomberg hoofdkantoor scoorde een opmerkelijke 99,1% ‘Breeam Outstanding’, werd bekroond als ‘Best of Best (UK) & Corporate offices 2018’ door de British Council for Offices en sleepte ook de ‘RIBA Sterling Prize 2018’ in de wacht, de meest prestigieuze architectuurprijs in het Verenigd Koninkrijk. “Het ganse ontwerp draait rond community en samenwerking, zowel binnen het gebouw als de manier waarop het de omgeving omarmt” stelt Michael Jones, Project Architect voor het Europese Bloomberg hoofdkantoor en Senior Partner bij Foster + Partners. Samenvattend klinkt dat als ‘de werkomgeving van de toekomst aan de binnenzijde en een eerbetoon aan het verleden aan de buitenzijde’. Dat laatste is zeker gepast, gezien de ligging in het hart van de ‘City of London’, met als directe buren de Bank of England, St. Paul’s Cathedral en de 17e-eeuwse kerk St Stephen Walbrook.
De gevels ‘ademen’ om buitenlucht in het gebouw te brengen en de natuurlijke ventilatie te ondersteunen. Bij de bouw van kantoorgebouwen is het gebruikelijk om een centrale kern te voorzien voor structurele services als liften, trappen, sanitair. Foster + Partners week hier helemaal van af en opteerde voor kleinere kernen die aan de buitenkant zitten i.p.v. centraal.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


27/05/2019
Gebouwen en Technieken
 



News in short
Duurzaam succes voor community’s met gedeelde ‘full service’ kantoren
| 17/10/2019
Acoustic Day
| 16/10/2019
Een digitale marktplaats voor het afgedankt elektro op de werkplek
| 15/10/2019
Armstrong dekt 40% van energieverbruik met zonne-energie
| 15/10/2019
Ethische gevelbekleding met geïntegreerde zonnepaneel mat Pixawall
| 11/10/2019

Meer news